Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Auto behulpzame man opengeknipt

Toegevoegd: 24-02-2011, 01.21 uur - Update: 24-02-2011, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Een behulpzame passant zal een ongeluk op de Zaamslagsedijk bij Zaamslag woensdagavond niet snel vergeten. Zijn auto werd door de brandweer opengeknipt nadat hij een slachtoffer in zijn voertuig plaats had laten nemen.

Rond kwart over elf werd een ambulance naar de Reuzenhoek gestuurd. Op de nabij gelegen dijk was een personenauto van een talud gereden om vervolgens weer een stuk hoger tot stilstand te komen. De 68-jarige bestuurder uit de gemeente Hulst was door onbekende oorzaak van de Zaamslagsedijk afgereden.


In zijn auto zaten nog vier personen. Twee hiervan, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 18-jarig (hoogzwanger) meisje uit Vlissingen, raakten lichtgewond bij het ongeluk. Zij klaagden over pijn in de nek, rug en buik. Er was ten tijde van het ongeluk niemand die er aan gedacht had om de politie of een ambulance te bellen.

Door een passant werd dat wel gedaan en toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen bij het ongeluk, werd juist de auto uit de sloot getrokken door een omwonende met een tractor. Diezelfde persoon had ook nog een personenauto meegenomen en daarin namen de twee dames plaats, omdat het op dat moment erg koud was en zij last kregen van onderkoelingsverschijnselen.

Nadat twee ambulances ter plekke waren gekomen, werd toch ook de brandweer ter plaatse gestuurd. De 40-jarige vrouw mocht van de ambulancedienst de auto op eigen kracht verlaten. Met de zwangere vrouw durfden de ambulancemedewerkers geen enkel risico te nemen en zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit resulteerde erin dat de auto van de passant als total loss moet worden beschouwd.

Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat het goed met hen ging. Zij moesten wel alletwee een nachtje blijven ter observatie. De weg was enige tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D en K (24-2-2011 om 15:54)
Ontzettend trots zijn wij op deze hulpverlener! Maar wat wij niet begrijpen is dat ambulance en BW op de hoogte waren dat slachtoffers ok waren Erg overdreven om te knippen! Konden ze wel weer even oefenen. Verz. zal waarschijnlijk dagwaarde uitkeren maar ik zou het er niet bij laten zitten!
H (24-2-2011 om 15:41)
In principe dekt de verzekering dit niet. Sommige verzekeraars zijn in zo'n situatie coulant, en keren toch uit. Ik pleit voor een verplichte (en uitgebreide) EHBO cursus als onderdeel van het rijbewijs. Een ieder kan dan helpen en weet wat hij/zij moet doen (of in dit geval: moet laten). Wel erg sneu, hopen op een coulante verzekering of andere instantie die uitkeert. Sterkte. Enne...er zouden er meer zo moeten zijn!!!
Condor (24-2-2011 om 15:12)
Dit is gewoon te zot voor woorden! Ik ga dus zoiets niet meer doen, laat ze dat zelf maar oplossen! Help je een keer en dan ben je ook nog eens de klos. Laat me aub niet verder lachen....
Piet (24-2-2011 om 14:56)
Ja zo gaat dat. Ik zat midden in een kettingbotsing, mijn auto total loss verklaard én ik raakte m'n no claim kwijt omdat ik schade had gemaakt op de auto voor me. Triest.
Naad (24-2-2011 om 14:18)
De verzekering gaat dit niet uitkeren!!! Dus mensen wees wel behulpzaam maar zet slachtoffers nooit in u eigen auto zorg wel dat je altijd een deken in je auto heb liggen!!!
Hg aarts (24-2-2011 om 13:27)
Als ik dit zie zal ik nooit meer iemand meer helpen dat iedereen dan maar dood ga de groeten als het zo moet hoop dat deze man een nieuwe auto krijgt anders is maar droevig gesteld met behulpzaam zijn ik in idergeval niet meer de groeten
Cookie-instellingen beheren