Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Klein brandje Calvijn College

Toegevoegd: 24-02-2011, 20.51 uur
Het brandje was snel onder controle.
Het brandje was snel onder controle.
© Foto: Erik Schwartz
Door: Brandweer Goes
GOES - De dagdienstploeg, bestaande uit beroepsmedewerkers van de Goese brandweer die tijdens kantooruren op de kazerne aan de Oranjeweg werken, rukte donderdagmiddag uit voor een melding van een brand in het Calvijn College.

Deze middelbare school is gevestigd aan Klein Frankrijk, pal tegenover de plek waar op 13 januari een zeer grote brand het pand van De Betho verwoestte. In één van de toiletruimtes van de school werd brand ontdekt in een handdoekautomaat.


De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit en legde een straal hoge druk af tot aan de voordeur van het schoolgebouw. Uiteindelijk hoefden er geen stralen in te worden gezet en kon het kleine brandje eenvoudig gedoofd worden. Binnen een half uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Momenteel wordt tegenover de school het afgebrandde pand van de Betho gesloopt. De Betho neemt op bedrijventerrein de Poel binnenkort tijdelijke huisvesting in gebruik.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oud-leerling (1-3-2011 om 13:29)
@HG; in het nieuwsbericht zie ik geen tijd staan. Overigens was ik er niet vanuit gegaan dat het was aangestoken. Het ging me meer om de reactie van 'haha'. Maar nogmaals fijn dat het zo goed is afgelopen!
HG (26-2-2011 om 16:48)
@ oudleerling Er zijn er niet meer zo heel veel die les hebben hoor om half 5! Over snugger gesproken~!
Jan (26-2-2011 om 13:18)
Even voor alle mensen die denken dat het aangestoken is: niet te snel oordelen! de brand werdt om 16.30 ondekt terwijl de laatste les om 15.35 klaar is.. beetje onlogisch dat er na een uur nog leerlingen op school zijn...
Ik (26-2-2011 om 11:15)
Hoezo aangestoken????????????????
Peter (26-2-2011 om 00:47)
Het kan toeval zijn maar ALS iemand dit opzettelijk heeft gedaan dan moet deze persoon hulp vragen. Het is goed afgelopen maar dit had veel levens kunnen kosten. Je moet er toch niet aan denken dat zo'n "geintje" uit de hand loopt en klasgenoten, vrienden ect. het niet overleven.
Oud-leerling (25-2-2011 om 16:16)
Gelukkig meegevallen! Maar om nu te zeggen; haha aangestoken. Mwah, het lijkt me niet zo'n heel snuggere daad als je bedenkt wat de gevolgen kunnen zijn!!
Cookie-instellingen beheren