Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in Sas van Gent

Toegevoegd: 21-05-2011, 07.30 uur - Update: 21-05-2011, 08.41 uur
Door: Manfred Berrevoets
SAS VAN GENT - Bij een restaurant aan de Westkade in Sas van Gent heeft zaterdagmorgen een grote uitslaande brand gewoed. Het pand is door de brand grotendeels verwoest.


De bewoner die boven het restaurant woonde ontdekte de brand even na 06.00 uur. De brandweer gaf gelijk het sein middelbrand. De bewoner kon zich via het dakraam in veiligheid brengen.

Ongeveer 10 minuten na de melding schaalde de brandweer op naar een grote brand. Blusvoertuigen uit de omgeving zijn ingezet om het vuur te blussen. Omdat er bij de brand veel rook vrij kwam gaf de brandweer het advies om in de directe omgeving ramen en deuren gesloten te houden. Voor zover bekend is er geen gevaar geweest voor de omgeving.

De brandweer gaf rond 08.00 uur het sein brandmeester en is op dit moment nog druk bezig met nabluswerkzaamheden. Over de oorzaak is niks bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fiona Kouwenhoven (Dier & Bloem aafi) (22-5-2011 om 14:57)
Via deze weg willen wij de eigenaar onze oprechte deelneming aanbieden voor het verlies van zijn mooie zaak. Wij hopen dat je deze zaak weer snel opnieuw op kunt bouwen. Heel veel succes. Vriendelijke groeten van: Aad en Fiona Dier & Bloem aafi
Michaeltje (21-5-2011 om 15:27)
Heel erg van die brand maar het raarste is hoe krijgen ze het weer op gebout dat is de vraag
Westdorpse (21-5-2011 om 13:13)
Rond 6 uur vanmorgen de sirenes gehoord. Vreselijk wat een vlammen. Gelukkig is de bewoner bijtijds kunnen ontsnappen. Weer een zaak weg in Sas......
Ronald de Smet (21-5-2011 om 11:32)
Gelukkig geen slachtoffers, al was het waarschijnlijk op het nippertje. Een moeilijke klus voor de brandweer, omdat het een oud pand betreft, dat aan de achterkant niet bereikbaar is en waarvan de balklagen doorlopen naar de naburige panden. Hopelijk wordt het markante gebouw terug in ere hersteld, het is een van de blikvangers van de Westkade, met een rijke historie. Veel sterkte aan de eigenaar.
Benny Langeraert (21-5-2011 om 10:08)
Deze week er nog heel lekker en gezellig gegeten, we vinden het heel erg voor de betrokkenen, veel sterkte gewenst en hopelijk met de wederopbouw
Cookie-instellingen beheren