Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand appartementencomplex Weststraat Aardenburg

Toegevoegd: 02-04-2024, 16.46 uur - Update: 02-04-2024, 18.11 uur
Door: Eugène Harthoorn

AARDENBURG - De brandweer is dinsdagmiddag ingezet voor een brand in een appartementencomplex aan de Weststraat in Aardenburg. De brandweer schaalde op naar grote brand. Niemand raakte gewond.

De meldkamer van de brandweer kreeg omstreeks 16.25 uur de melding dat brand woedde in het complex. Binnen een minuut werd er opgeschaald naar middelbrand. Uiteindelijk werd daar grote brand van gemaakt. Er werden drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet om het incident te bestrijden.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) stond op de eerste verdieping van het pand een bankstel in brand. Door de hitte sprongen meerdere ruiten.  In het appartement waar de brand woedde, was niemand aanwezig. In een deel van de zes andere appartementen in het gebouw warenwel mensen aanwezig. De brandweer heeft hen in veiligheid gebracht. 

Rond 17.15 uur was de brand uit. Wel was er toen nog sprake van flinke rookontwikkeling. Nadat de bluswerkzaamheden waren voltooid en de andere appartementen waren gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide, kon de inzet worden afgebouwd. Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het verder beperken en afhandelen van de schade. 

Overigens woedde eind februari ook al brand aan de Aardenburgse Weststraat. Toen was sprake van een grote brand in de garageboxen achter het appartementencomplex waar nu brand woedde. 

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren