Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand Weststraat Aardenburg

Toegevoegd: 28-02-2024, 19.52 uur - Update: 28-02-2024, 22.39 uur
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - Achter een appartementencomplex aan de Weststraat in Aardenburg is woensdagavond brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.


De brandweer kreeg rond 19.35 uur de melding dat er flink wat rook kwam uit de garageboxen achter het gebouw. De brandweer schaalde al snel op. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bevat het vrijstaande gebouw waarin de brand woedt in totaal vijf garageboxen. Op de zolder van één van die garages bevindt zich de brandhaard. "In de garageboxen staan auto's. Deze zijn niet bij de brand betrokken, maar hebben wel schade", aldus de Veiligheidsregio.

Rond 21.45 uur was de brand nog altijd niet uit. Wel werd toen tijdelijk gestopt met blussen om zo de rookontwikkeling wat te laten afnemen zodat beter zicht gekregen kon worden op de situatie. Inmiddels is duidelijk dat de brand zich bevindt in het isolatiemateriaal in het dak van de garages. "Dit isolatiemateriaal zit tussen dubbele beplating. Om hier goed bij te kunnen gaan we een gat zagen in het dak. Daarna kunnen we het afblussen. We verwachten hier nog zeker één tot twee uur mee bezig te zijn", aldus de Veiligheidsregio.

Ramen en deuren dicht
Volgens de brandweer is er geen gevaar voor overslag naar andere panden. Bewoners van de Sassenstraat (huisnummers 7 t/m 17) is geadviseerd ramen, deuren en ventilatieroosters zo lang mogelijk gesloten te houden omdat de rook over deze woningen trekt. De straat zelf is door de brandweer tijdelijk afgezet. "We verrichten voor de zekerheid steeds CO-metingen in deze straat", aldus de VRZ.

Onder meer drie blusvoertuigen en een hoogwerker werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Uiteindelijk werden deze niet allemaal meer ingezet. Wel werd onder meer een ademluchtbeschermingscontainer ter plekke gebracht met behulp van een haakarmvoertuig.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren