Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Zolderbrand woning Terneuzen, opschaling grote brand

Toegevoegd: 25-03-2024, 11.09 uur - Update: 25-03-2024, 11.56 uur
Door: Reinoud Hiemstra

TERNEUZEN - Aan de Van Swietenstraat in Terneuzen woedde maandagmorgen  een brand op een zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar grote brand.


Omstreeks 10.45 uur werd voor het eerst melding gemaakt van de brand. Na aankomst van de hulpdiensten werd er snel opgeschaald naar grote brand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) betrof het een uitslaande brand. De bewoner was al uit de woning. De aanwezige honden zijn door de brandweer uit de woning gehald

Op de zolder stond een wasdroger in brand. Deze is inmiddels uit maar er zit nog wel brand in de nok van het dak, zo meldt de VRZ. "Deze zijn we aan het blussen en we proberen uitbreiding naar de buren te voorkomen", aldus een woordvoerder. De brandweer was genoodzaakt een gedeelte van het dak te slopen. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen ter plaatse. Een adviseur gevaarlijke stoffen is ter plekke gekomen om te kijken of er gevaar was voor de omgeving. Voor de eigenaar van de woning is stichting Salvage ingeschakeld.

De bewoonster is door het ambulancepersoneel nagekeken. Volgens de veiligheidsregio was er geen reden om haar mee te nemen naar het ziekenhuis.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren