Weerbericht:
Vrij koel en van tijd tot tijd een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel overlast door noodweer

Toegevoegd: 10-09-2011, 22.50 uur - Update: 11-09-2011, 12.56 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Op veel plaatsen in de provincie is wateroverlast ontstaan als gevolg van hevige regen-, onweers- en hagelbuien.


Een kleine twintig brandweerploegen werden ingezet om de overlast te bestrijden. Met name in Zeeuws-Vlaanderen en op de Bevelanden was het erg druk. In Terneuzen stond een flink aantal straten, woningen en kelders blank. Enkele straten werden volledig afgezet omdat er geen doorgang meer mogelijk was.

Volgens de politie kwamen vanaf 20.40 uur enkele tientallen meldingen binnen. De Veiligheidsregio Zeeland heeft het over 110 adressen waar de brandweer langs moest. Hoe groot de schade precies is, is nog niet duidelijk. Aan het einde van de avond hadden de hulpdiensten de meeste meldingen volledig afgewerkt.

Vanwege het noodweer ontstonden ook problemen op het spoor. Tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yers reden geen treinen als gevolg van een blikseminslag. Er reden bussen tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke.

Meer foto's volgen nog. Heeft u foto's van het noodweer? Klik hier om deze in te sturen!


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar2 (11-9-2011 om 18:15)
Dak van aanbouw aan zijkant woning met gaten versierd, maar verzekerd. Toen ik de pas gekochte auto zag vanmorgen was het erger als ik tijdens de storm al dacht, dak en voorkap zeker 90 deuken. Wordt hier een fonds voor opgericht want tis rondom?
Wendy (11-9-2011 om 16:51)
Het was echt niet meer leuk op de snelweg.. je zag niks meer... 40 km per uur en stilstaan op de vluchtstrook en blij dat je ook nog ff kunt schuilen bij de BP...
Renata (11-9-2011 om 16:31)
Was gisteravond op motortreffen in Zierikzee en v.a. de Oosterschelde kwam die onheilspellende zwarte lucht maar gelukkig om ons heen gegaan. Wel een regenbui en heel veel weerlichten in de omgeving. Sterkte voor de mensen die het wel getroffen heeft. Bah.
Nick (11-9-2011 om 14:14)
Tja zeer plaatselijk. Hier in Hulst heel mijn auto in deuken en diverse dakramen in de straat kapot. Enkele straten verder waren de stenen maar half zo groot en was er niks aan de hand.
Gorilla (11-9-2011 om 13:13)
Veel ellende en schade allemaal. In Goes veel flitsen en dondersslagen en veel regen. Echter geen hagel, dankzij de hagelkanonnen die al vroegtijdig afgingen.! Doordat deze al vroeg afgingen, rond 19:00uur, waren we al gewaarschuwd.
Breskens (11-9-2011 om 12:39)
Wat erg(!) wat ik hier allemaal lees zeg,hier in Bresjes hebben we wel veel hemelichten gezien en wat regen gehad. Ik vermoedde dat het aan die kant zat(Terneuzen),dat kon je goed zien.Heel veel succes en sterkte met de schade!
Cookie-instellingen beheren