Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Extra centralisten ingezet ivm GRIP 2

Toegevoegd: 27-10-2003, 19.26 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - Vanavond rond 19:25 uur heeft de Zeeuwse Alarmcentrale extra centralisten opgepiept voor een GRIP 2 situatie.

GRIP 2 staat voor: Grootschalig incident + gecoördineerde multidisciplinaire inzet (COPI + ROT Regionaal Operationeel Team). De oorzaak voor het geven van GRIP 2 was een propaan/benzeenlekkage op het terrein van Dow in Terneuzen. De lekkage ontstond rond 17:30 bij de verbindingen tussen twee buizen.

Voor de veiligheid werd een deel van het terrein afgesloten en werd GRIP 2 gegeven. Brugemeester Lonink en de andere personen van de gemeente Terneuzen waren standby op het gemeentehuis. Gelukkig hoefden zij niet in actie komen. Rond 20:00 uur werd het lek gedicht.

Er was geen gevaar voor de omgeving.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren