Drankrijders raken rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 16-01-2012, 19.16 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de nacht van zondag op maandag heeft de Zeeuwse politie drie rijbewijzen ingevorderd.

In Breskens werd omstreeks 01.15 uur het rijbewijs van een 37-jarige man uit die plaats ingevorderd. Hij reed in zijn auto over het Zandertje en kreeg een stopteken van agenten. De man stopte en moest een blaastest ondergaan.

Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij is meegegaan naar het politiebureau om een ademanalyse te doen. Uit de ademanalyse bleek dat hij 590 ug/l blies. Dat betekende dat hij ver boven de limiet van 220 ug/l zat en dus moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Op de Looierssingel in Middelburg moest een 48-jarige Vlissinger zijn rijbewijs inleveren. Het aantal microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l) betrof volgens de ademanalyse 1052.

Op de Buitenhavenweg in Terneuzen zagen agenten een personenauto nogal slingerend rijden. Zij gaven een stopteken en daar voldeed de bestuurder netjes aan. Op straat blies de man een 'f', dat betekent dat hij behoorlijk teveel heeft gedronken.

Hij is meegegaan naar het politiebureau waar hij ook nog een ademanalyse moest ondergaan om er achter te komen hoeveel de man precies had gedronken. Maar deze 56-jarige Terneuzenaar vond kennelijk dat hij wel genoeg had meegewerkt en weigerde verder alles.

Hierdoor hadden de agenten geen kans om het exacte alcoholpromillage vast te stellen. De Terneuzenaar is uitgelegd dat hem bij weigering automatisch het hoogste aantal ug/l's ten laste worden gelegd, maar dat kon de man niet schelen.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. Die gaat bepalen of alle betrokkenen hun rijbewijs terugkrijgen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
BOB (17-1-2012 om 03:27)
En de horeca zou ook eens zijn verantwoording moeten nemen. Dat geldt dus ook voor Horeca Nederland. Het wordt tijd dat ze eens niet alleen maar aan omzet denken, maar te allen tijde proberen gevaarlijke situaties te voorkomen.
BOB (17-1-2012 om 03:23)
Alcohol en rijden hoort niet! Er vallen doden en gewonden door. Drank mag nooit een vergoelijking zijn. Het is een bewuste keuze. Vaak weet men dat al wanneer men naar de kroeg of het feestje toe gaat. Dus deze mensen moeten goed voelen dat ze heel erg fout geweest zijn. Zodat ze het niet meer doen.