Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vrijspraak vanwege fout officier

Toegevoegd: 27-04-2012, 15.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag door een foutje van de officier van justitie een 34-jarige Vlissinger vrijgesproken van een winkeldiefstal die volgens de aanklacht op 4 januari bij de Marskramer in Middelburg door hem zou zijn gepleegd.

De diefstal vond echter twee dagen eerder plaats en dat viel nét - één dag - buiten het bekende 'op of omstreeks'. De officier had het tijdens de behandeling van de zaak de datum nog kunnen corrigeren, maar deed dat niet omdat ze stellig meende dat ze gelijk had.


De rechtbank achtte echter wél bewezen dat de Vlissinger op 21 december in Terneuzen 36 flessen shampoo uit een winkel had gestolen. Voor die winkeldiefstal kreeg hij twee maanden cel pus de ten uitvoerlegging van 53 dagen cel opgelegd. De officier van justitie had  zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk plus eveneens die 53 dagen gevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (27-4-2012 om 19:23)
Wat een pietluttigheid! Dit is dus rechtspraak. Het gaat er om of een strafbaar feit bewezen is!
Lion (27-4-2012 om 18:47)
Nu de officier aanpakken,tis te gek voor woorden,maak ik een fout ben ik ook zuur tegenwoordig
Zeeuwse (27-4-2012 om 18:45)
T'Is toch belachelijk, door een foutje van de officier vrijgesproken........Dit is nu typisch Nederlands, de criminelen worden langs alle kanten beschermd. FOUTJE, BEDANKT !!!!!!
Marc (27-4-2012 om 18:03)
"... omdat ze stellig meende dat ze gelijk had. ..." Dan ben ik stellig van mening dat deze Offiecier van Justitie haar ontslag in moet dienen. Hoe kan iemand in die functie nu zo'n stomme fout maken? Ja... STOM !
Jo (27-4-2012 om 17:05)
De waanzin ten top heeft hij nu gejat ja of nee dan doet de rest er niet meer toe de nederlandse rechtstaat is net een tombola
Bes (27-4-2012 om 16:23)
Wat een flauwekul toch dat nederlandse recht. Leer nu eens dat fout fout blijft ongeacht datum of dag. Zo lopen er elke keer schuldige lachend de deur uit op weg na een nieuwe overtreding of misdaad. misschien dat misdaad dan inderdaad loont.
Cookie-instellingen beheren