Weerbericht:
Zonnig en stapelwolken. Zaterdag eerst mist, later geregeld zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeval met 7326 na zwaar bedrijfsongeval Nieuwdorp

Toegevoegd: 01-11-2004, 17.08 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
NIEUWDORP - Bij een bedrijfsongeval bij Heerema Fabrication Group aan de Belgiëweg Oost in Nieuwdorp is maandag een 54-jarige man uit de gemeente Middelburg zwaargewond geraakt.


Door nog onbekende oorzaak kwam de man rond tien over half elf 's ochtends bekneld te zitten tussen enkele pijpen. De man moest door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd worden. Ter plaatse werd de man medische hulp verleend door ambulancepersoneel en het personeel van de Rotterdamse traumahelikopter Lifeliner 2.

De brandweer rukte overigens uit met de tankautospuit 4737 uit Nieuwdorp, het snelle interventievoertuig 4760 uit Borssele en het haakarmvoertuig 4768 met daarop de hulpverleningshaakarmbak 4768, eveneens afkomstig uit Borssele.

Het slachtoffer werd rond vijf voor half twaalf uit zijn benarde positie bevrijdt. Vervolgens werd hij met onder andere been- en bekkenletsel in de ambulance 7326 gereden om overgebracht te worden naar Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen.

Door nog onbekende oorzaak kwam de ambulance toen deze met patiënt en al onderweg was naar het ziekenhuis op de Bernhardweg in botsing met een vrachtwagen. De inzittenden van de ambulance en de bestuurder van de vrachtwagen raakten hierbij voor zover bekend niet (extra) gewond. Wel raakte de ambulance beschadigd: hij had schade aan de zijkant en ook was één van de banden bij de aanrijding lekgeraakt. Op het moment van de botsing was overigens ook de arts van het traumateam aanwezig in de ambulance, dit om de verpleegkundige te assisteren.

De patiënt werd na de botsing overgezet in een andere ambulance, de 7303. Vervolgens werd de rit naar het ziekenhuis vervolgd. De traumahelikopter vloog ook mee richting het Vlissingse ziekenhuis en landde aldaar op sportpark Bonedijke. Na een spoedbehandeling in het ziekenhuis in Vlissingen werd het slachtoffer per traumahelikopter overgevlogen naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Het is overigens al de tweede keer dat de bij de aanrijding betrokken ambulance, de 7326 uit Walcheren, beschadigd raakt bij een botsing. Op 15 mei jongstleden raakte de ambulance ook al beschadigd toen deze op de kruising Prins Hendrikweg/Oude Veerhavenweg in Vlissingen tijdens een laagstaande zon in botsing kwam met een personenauto. Ook toen raakte niemand gewond.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren