Weerbericht:
Zonnige perioden, in het zuidoosten meer bewolking en kans op lichte regen
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 32 km

Oost-Souburg geteisterd door containerbrandjes

Toegevoegd: 31-10-2004, 20.20 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

OOST-SOUBURG - Oost-Souburg heeft sinds het begin van deze maand maar liefst vijf keer te maken gehad met brand in dezelfde afvalcontainer. Elke keer breekt de brand uit tussen zeven en tien uur 's avonds. Op dit moment tast de politie nog in het duister over de dader(s) van de reeks brandstichtingen. 
De eerste brand brak uit op woensdagavond 13 oktober. De brandweer gaf al snel het sein "kleine brand" en het vuurtje was snel geblust. De brand zorgde toen voor lichte rookontwikkeling en veel bekijks

Op maandagavond 18 oktober brak rond 19:37 uur eveneens brand uit in de container. Deze keer ging de brandweer echter met prioriteit 1 ter plaatse en werden de Souburgers geassisteerd door de collega's van de Vlissingse kazerne aan de Van Dishoeckstraat: zij kwamen ter plaatse met de hoogwerker 4551. De brandweer had ook dit maal de brand snel onder controle.

Op woensdagavond 20 oktober brak wederom brand uit in de container. De brandweer werd rond die avond rond tien voor half negen gealarmeerd voor de brand. Zoals overigens ook bij alle andere meldingen rukte de brandweer van Oost-Souburg uit met de tankautospuit 4532.

Zaterdagavond 30 oktober werd de brandweer rond 21:56 uur gealarmeerd voor de vierde brand. De brandweer was dat maal zeer snel ter plaatse en op dat moment had de brand zich nog niet ver kunnen uitbreiden. De brand was snel onder controle en binnen enkele minuten kon men terug naar de brandweerkazerne aan de Marie Curieweg.

Zondagavond 31 oktober kwam de vijfde brandmelding binnen in de container. De brandweer werd om 19:49 uur gealarmeerd. De brandweerlieden rukten binnen 3 minuten uit en kwamen rond 19:53 uur ter plaatse bij de brand, zij gaven direct het sein "kleine brand". Dit werd om 19:56 uur gevolgd door het sein "brand meester". Twee minuten later kon men inpakken en weer twee minuten later keerden de brandweerlieden terug naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren