Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Explosievenvondst onderzoek Ritthem

Toegevoegd: 04-06-2012, 16.55 uur
Door: Roland de Jong
KOUDEKERKE - In Koudekerke zijn in een sloot explosieven gevonden die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de explosie van het caisson op het strandje bij Ritthem.

Volgens een woordvoerder van de politie Zeeland beschikte de politie over informatie dat er in de watergang bij de Zuidweg tussen Koudekerke en Biggekerke mogelijk explosief materiaal lag, wat in verband kon worden gebracht met de explosie van het Ritthemse caisson.


De Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine is in het water op zoek gegaan naar munitie. In de modder op de bodem van de sloot zijn vervolgens minstens drie voorwerpen aangetroffen die mogelijk explosief materiaal bevatten. Deze zijn veilig gesteld.

De technische recherche en de explosieven opruimingsdienst bekijken samen of het inderdaad om explosieven gaat en of de herkomst te herleiden is. Het onderzoek ter plekke is afgerond. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is aangetroffen. De politie hoopt later meer details over de zaak te kunnen verschaffen.

Caisson
De explosie van het caisson op het Ritthemse strand vond in september 2011 plaats. De knal die hiermee gepaard ging, zorgde voor veel ophef. Begin oktober werd een gezin uit Oost-Souburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Een 20-jarige man zat lange tijd vast. Hij bleek later onschuldig en de OM pleitte hem officieel vrij.

Eind januari werden nieuwe arrestaties gedaan. Het ging om mannen uit Hilversum en Zoutelande. Die laatste plaats ligt dicht bij de plek waar vandaag de explosieven boven water werden gehaald.

Zie ook:
- Dossier explosie caisson Ritthem


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Evie (4-6-2012 om 22:14)
ALS dit ook van deze mannen is(ik hou niet van valse beschuldigingen), hoop ik dat dit extra zwaar mee weegt in hun straf! Eerst je mond houden en iemand anders laten zitten, vervolgens nog meer spullen verstoppen? Onder een brug! Hoe verzin je het... Dat had goed mis kunnen gaan.
Cookie-instellingen beheren