Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto onder tractor in Kerkwerve

Toegevoegd: 23-07-2012, 13.59 uur - Update: 23-07-2012, 17.42 uur
Door: Roland de Jong
KERKWERVE - In Kerkwerve is maandagochtend een auto onder een tractor terecht gekomen. Eén inzittende raakte bekneld.


Het ongeluk gebeurde rond 10.50 uur op de Zwaardweg. De Duitse personenauto reed over de Zwaardweg richting Delingsdijk toen het landbouwvoertuig richting aangaf om af te slaan, een land op.

Vermoedelijk zag de Duitse automobiliste niet dat de tractor wilde afslaan en begon zodoende een inhaalmanoeuvre. De tractorchauffeur, een 32-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland, had dit pas op het laatste moment in de gaten en een botsing was het gevolg.

De auto belandde onder de achterzijde van de tractor. De automobiliste raakte bekneld. De brandweer kwam ter plekke en naast enkele ambulances werd ook de traumahelikopter ingezet. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Twee andere inzittenden bleven ongedeerd. Het gaat om een 18-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden uit Keulen.

Ook de bestuurder van de tractor liep geen letsel op. De ravage was groot. De auto is total loss. Het voertuig is weggesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Vanwege de hulpverlening en het onderzoek was de Zwaardweg uren afgesloten. De betrokken bestuurders gaven ieder aan richting te hebben aangegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
QuasiMoto (24-7-2012 om 09:25)
@Marco Wat een onzin. Een grotere of zwaardere auto biedt in dit geval niet meer bescherming gezien de plaats waar de auto de tractor heeft geraakt. De neus met daarin de kreukelzone schiet onder de tractor waardoor de voorruit en het dak de klap moeten opvangen. Dat lukt geen enkele auto.
Luniz (24-7-2012 om 09:19)
Marco, onzin, deze is al ouder. Groot of klein zegt ook weinig, je zou de crashtests eens moeten bekijken, het gaat om de kooiconstructie! tevens is deze crash zeldzaam, de motorkap heeft klap slecht op kunnen vangen, door hoogte van t landbouwtuig, dat direct ter hoogte van het raam komt.
Dekker (23-7-2012 om 22:48)
@Marco, Het gaat om een Duitse auto! Weet niet wat die met de Nederlandse bijtelling te maken heeft! Maar ja, niet iedereen kan natuurlijk zo´n grote auto als jij dus zult hebben betalen.. Moet zeggen dat ik je reactie wel erg kortzichtig vind, en dan druk ik me nog erg voorzichtig uit. Dekker
Pietje (23-7-2012 om 18:55)
Als de tractor afslaat , hoe kom je dan onder de achterkant terecht, vreemd veel sterkte voor de gewonden
Marco (23-7-2012 om 17:22)
Zo zie je maar weer, dat kleine autootjes (Ford Fièsta in dit geval) zélfs met een botsing met maximaal 60km (ter plaatse toegestaan) totaal onveilig zijn. Vanwege de bijtelling spelen met je leven ! Je moet 't er maar voor over hebben.
Cookie-instellingen beheren