Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

'Weinig slachtoffers skimmers'

Toegevoegd: 02-08-2012, 12.43 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Er zijn vermoedelijk maar weinig mensen het slachtoffer geworden van de recente voorvallen van skimming in Middelburg en Sint Laurens. Dat meldt de politie vandaag.


Gisteren waarschuwde de politie mensen opnieuw dat er in de afgelopen twee weken bij vier onbemande tankstations in de gemeenten Middelburg, Veere en Goes skimapparatuur was aangetroffen. De apparatuur werd door de politie gedemonteerd en meegenomen voor verder onderzoek.

Bij de tankstations aan de Noordweg in Sint Laurens en in de Mortiere in Middelburg zijn er volgens de politie weinig tot geen mensen het slachtoffer geworden van de skimmers.

"Door oplettendheid van de ondernemers is door de politie op tijd ingegrepen. Er zijn voor zover bekend geen passen gedupliceerd. De skimapparatuure was immers nog niet uitgelezen", aldus Esther Boot, woordvoerder van de Zeeuwse politie.

Recentelijk zijn er echter bij de pomp in Middelburg wel degelijk mensen het slachtoffer geworden van skimming. Boot: "Wellicht gaat het om een eerder, losstaand voorval en is de apparatuur destijds weer weggehaald voordat iemand die ontdekte. Voor de zekerheid adviseren we mensen dan ook om hun bankrekening in de gaten te houden als zij bij de betreffende tankstations hebben getankt. Ontdekt u vreemde transacties, neem dan contact op met uw bank."

Tips:
- Wees alert bij het insteken van uw pas in de betaalautomaat.
- Kijk goed of er iets ongebruikelijks te zien is aan het apparaat. Als u de indruk heeft dat er iets bevestigd is aan het toetsenbord of de gleuf, gebruik het apparaat dan niet.
- Houd altijd preventief uw bankrekening in de gaten als u bij een onbemande betaalautomaat heeft betaald.

Zie ook:
- Politie waarschuwt voor skimmers (01-08-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Insider (3-8-2012 om 10:24)
Niet voor 100procent bekend. Enkel indien men gebruik heeft gemaakt van draadloze datatransmissie bestaat er risico. De apparatuur is tijdig ontdekt en verwijderd, vrijwel altijd maakt men gebruik van locale opslag op de skimapparatuur, deze heeft men nu dus niet in handen.
PIN (2-8-2012 om 16:55)
M.a.w. met PIN betalen is dus op geen enkele wijze veilig meer, zelfs maanden, jaren later kan er nog fraude mee gepleegd worden, als ze je PIN eenmaal hebben. en wie weet feitelijk of ze die codes wel of niet hebben ? de politie of bank duidelijk niet.
Cookie-instellingen beheren