Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Brandweerwedstrijden Vlissingen

Toegevoegd: 29-10-2012, 20.38 uur
De ploeg Mauritsfort in actie op de brand-baan.
De ploeg Mauritsfort in actie op de brand-baan.
© Foto: Marco Marijs
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Brandweerploegen uit Hulst, Oosterland, Breskens en 's-Heer Arendskerke zijn zaterdag winnaar geworden bij brandweerwedstrijden in Vlissingen.


De gehele dag vonden in de voormalige machinefabriek de onderlinge Zeeuwse vaardigheidstoetsen plaats. Hier kwamen 32 brandweerploegen in actie op twee verschillende (fictieve) incidenten. Op ieder incident dienden twee ploegen gezamenlijk een incident te bestrijden.

In het ene geval was dit een gecompliceerd ongeval waarbij een aantal slachtoffers met behulp van hulpverleningsgereedschappen moest worden bevrijd. Het andere incident betrof een forse brand waarbij een aantal personen in veiligheid diende te worden gebracht. 's Avonds werden de uitslagen van de toets bekend gemaakt door burgemeester Roep van de gemeente Vlissingen.

Zaterdag vond ook de Netwerkdag van de Veiligheidsregio Zeeland plaats. De netwerkdag vond plaats in het kader van het 'Jaar van het Water' in samenwerking met het project Flood Aware.

In de ochtend was er een symposium voor genodigden met verschillende sprekers spraken over risico's van water en de bewustwording daarover. Eén van de sprekers was Brendan Nelson van Queensland Government uit Australië. Hij gaf een indrukwekkende presentatie over de lessen die zijn geleerd na de overstromingen en orkaan die Queensland hebben getroffen.

In de middag vond de informatiemarkt "Water en Veiligheid" plaats waarbij verschillende organisaties aanwezig waren, naast een aantal overheidsinstellingen waren onder andere de KNRM en de Reddingsbrigade hierbij aanwezig met demonstraties in de binnenhaven. Daar lagen ook een schip van de Koninklijke Marine en één van de commandovaartuigen van Rijkswaterstaat.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750