Weerbericht:
Bewolkt, perioden met regen. Overdag zonnige perioden. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand woning Sint Laurens

Toegevoegd: 16-02-2013, 02.35 uur
Door: Roland de Jong
SINT LAURENS - Een grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Sint Laurens een woning compleet verwoest. 
 
De brand in de Walcherse plaats werd rond 00.45 uur ontdekt. Het vuur sloeg snel om zich heen en de brand was dan ook al snel volledig uitslaand. De brandweer schaalde binnen tien minuten op naar grote brand. Vanuit de vrijstaande woning aan de Noordweg kwamen binnen korte tijd aan alle kanten vlammen naar buiten. Ook was sprake van forse rookontwikkeling. 
 
Toen de brandweer ter plekke was, konden de vlammen snel naar binnen worden gedwongen. Desondanks bleek het een flinke klus om het vuur volledig te doven. Rond 01.35 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Hierna startte het nablussen. Rond 02.30 uur was de brandweer hier nog steeds mee bezig. Wel was toen de brandweerinzet afgeschaald.


Energiebedrijf Delta werd ingeschakeld om de nutsvoorzieningen uit te schakelen. Om deze reden moest er in de straat worden gegraven. Pas nadat het gas kon worden afgesloten, verdwenen de vlammen aan de achterzijde van de woning. Een gasleiding had daar vlam gevat.

Bij de brand raakte voor zover bekend niemand gewond. Volgens de hulpdiensten was er vermoedelijk niemand in de woning aanwezig toen de brand uitbrak. Vanwege de brand moest de Noordweg enige tijd worden afgesloten tussen de kruising Van Cittersstraat en het kruispunt met de Boudaenlaan.

De Stichting Salvage is ingezet voor het afhandelen van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren