Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Gewapende overval juwelier Sluis

Toegevoegd: 15-03-2013, 12.52 uur - Update: 15-03-2013, 17.15 uur
Door: Veerle van Iren
SLUIS - Vanochtend is omstreeks 11.15 uur een juwelier aan de Nieuweweg in Sluis overvallen. De vluchtauto is uitgebrand teruggevonden in Belgie.


Rond dat tijdstip kwamen meerdere gemaskerde overvallers de zaak binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers met vuurwapens. Nadat zij een tot nu toe onbekende hoeveelheid sieraden hadden buitgemaakt zijn ze weer vertrokken. Ze vluchtten in de richting van België. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

Meteen na de melding is een politiehelikopter gewaarschuwd om mee te zoeken naar de daders, maar die moest vanwege het slechte weer rechtsomkeert maken. Op dit moment wordt er door agenten een buurtonderzoek gehouden en de medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing zijn een technisch onderzoek gestart.

Vermoedelijk is de auto waarin de verdachten zijn gevlucht brandend aangetroffen op de Sacramentenstraat in het Belgische plaatsje Westkapelle. Inmiddels is de samenwerking met de Belgische politie een feit, ook zij nemen deel aan het onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kobus (17-3-2013 om 17:51)
@ Mel, misschien waren de kentekenplaten wel gestolen en omgewisseld...
MEL (17-3-2013 om 09:58)
Auto staat niet als gestolen te boek? Dus waarom in brand steken als je aan de hand van kenteken eigenaar kan opsporen? Auto nog veel waard, gezien de leeftijd van kenteken en dat voor een overval opofferen. Hadden beter de auto verkocht.
Cookie-instellingen beheren