Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 35 km

Drie kleine buitenbranden voor brandweerkorps Veere

Toegevoegd: 14-03-2006, 12.40 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Maandagavond is de brandweer ingezet voor buitenbrandjes in Zoutelande, Oostkapelle en Westkapelle.

De eerste melding voor het brandweerkorps in de gemeente Veere kwam rond vijf voor vijf binnen op de alarmcentrale. Een buitenbrand bij vakantiepark het Kustlicht aan de Branding in de kustplaats Zoutelande. De brandweer rukte onder prioriteit twee uit met de tankautospuit 4634 en heeft de brand geblust.

Rond zeven uur werd ook de tankautospuit 4642 van de brandweerpost in Oostkapelle onder prioriteit twee ter plaatse gevraagd voor een brandmelding. Het ging om een melding in de Orionstraat in het dorp. In het parkje aldaar stond woedde een kleine buitenbrand. De brandweerlieden hebben het brandje geblust en gaven het sein "kleine brand".

Ook in Westkapelle woedde een buitenbrandje. Rond vijf voor half acht werd de tankautospuit 4636 van de blusgroep Westkapelle onder prioriteit twee ter plaatse gevraagd in de Schelpweg. Aldaar woedde een kleine duinbrand. De brandweer heeft de brand geblust.

De oorzaak van de brandjes is vermoedelijk brandstichting.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren