Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tunnel dicht vanwege ongeluk

Toegevoegd: 28-03-2013, 13.22 uur - Update: 28-03-2013, 17.30 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De Westerscheldetunnel is vanmiddag in de richting van Zeeuws-Vlaanderen afgesloten geweest vanwege een ongeluk vlakbij Hoek.


Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de Westerscheldetunnelweg. Direct werden diverse ambulanceteams ter plekke gestuurd. Even later werd gemeld dat er sprake zou zijn van een beknelling en zodoende rukte ook de brandweer met groot materieel uit. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam werd ter plekke gestuurd.

Kort na het ongeluk werd de Westbuis van de tunnel (richting Zeeuws-Vlaanderen) afgesloten. Tegelijkertijd moest in de Oostbuis één rijstrook worden afgesloten vanwege een pechgeval. Rond 13.25 uur werd er weer één rijstrook van de Westbuis opengesteld en enige tijd later kon de tunnel weer volledig open.
 
Het ongeluk was net na de uitgang van de Westbuis gebeurd. Een bestelbus was achterop een vrachtwagen gereden. De inzittende van het busje raakte gewond. Het voertuig moest worden weggesleept.

Volgens de politie gebeurde het ongeluk toen voor het slachtoffer een vrachtwagen met daarvoor een dieplader reed die met ongeveer 30 kilometer per uur de heuvel aan het einde van de tunnel opging. Op het moment dat het slachtoffer de 'gewone' vrachtwagen wilde inhalen, ging ook deze naar de linkerstrook. Hij kon niet meer remmen, week uit naar rechts maar kwam daar in botsing met de dieplader.

De bestuurder van de dieplader merkte het ongeluk pas na 100 meter op. De inzittende van het busje is nagekeken door de ambulancebroeders en werd meegenomen naar het ziekenhuis in Terneuzen voor nader onderzoek. De opgeroepen traumahelikopter kwam niet meer ter plekke.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nicole (28-3-2013 om 17:42)
Nou....??? volgens de slachtoffer zou het zo zijn,maar 30 km....? beetje overdreven, gewoon niet opgelet en te dicht op voorganger gereden, en gauw snelheid maken, zodat de dieplader niet links mag mischien? meestal gaat dat zo 90% procent wil doordrammen,terwijl de richtingaanwijzer zien branden.
Katinka (28-3-2013 om 15:27)
Precies!!! Waarom word er niet goed gereflecteerd ? Geeft het aan voor je betaald en de poortjes doorrijd..Zo smerig ze geven het pas aan als je al op de tunnelweg ben dan kun je niet meer terug en de Tunnel lekker geld gevangen..Ik wil over Antwerpen kunnen, geef mij die mogelijkheid !!
Henri (28-3-2013 om 15:24)
SUPER irritant ! Deze %$#@*-firma heeft nog steeds niets geleerd!!!..Er kan altijd één baan open zijn want een ongeval is nooit over 2 banen en men vergeet dat truckers gigantische bedragen aan kosten krijgen die niet vergoed worden en GEEF HET AAN voor je betaald dan kun je nog via Antwerpen !
Adri (28-3-2013 om 13:42)
Ik verwacht weer een hoop geklaag en betweterigheid over het gesloten zijn van de tunnel......
Tommieboy (28-3-2013 om 13:36)
He dan pakken we toch gewoon de veerpont, ff denken ehhhhh o nee we hebben geen backup achter de hand bij calamiteiten. Als er in Zeeland wat ernstigs gebeurd (lees Borsele) en er is een ongeval dan zitten we als ratten in de val.
Cookie-instellingen beheren