Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 15 km

Lekkage bij bedrijf Ritthem

Toegevoegd: 02-07-2013, 19.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - Bij chemisch bedrijf Arkema in Ritthem is dinsdagavond een gevaarlijke stof gelekt. 

De hulpdiensten rukten rond 18.50 uur uit voor het incident bij het bedrijf aan de Europaweg Zuid. In een transportcontainer voor gevaarlijke stoffen vond een chemische reactie plaats waardoor er gasvorming ontstond. Door de hitte kwam er een scheurtje in de container waardoor het vloeistof lekte. De bedrijfsbrandweer heeft de situatie gestabiliseerd. Volgens het bedrijf gaat het om een lekkage die klein is van omvang. 

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen gevaar geweest voor de omgeving. Rond 19.45 uur keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (7-7-2013 om 09:14)
@Martin Beste Martin, de helm verplichting gaat verderop pas in ( zie borden eerder in het filmpje ) hun staan daar compleet legitiem zonder helm.
Martin (2-7-2013 om 21:19)
Veiligheid moet worden nageleeft!!!!!!! en men loopt daar zo zonder helm rond is dit nood breekt wet
Cookie-instellingen beheren