Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 39 km
-->

Zeker twee doden in Wemeldinge

Toegevoegd: 12-08-2013, 16.40 uur - Update: 12-08-2013, 20.30 uur
Door: Roland de Jong
WEMELDINGE - Van het bootje dat vanochtend werd overvaren bij Wemeldinge zijn zeker twee opvarenden om het leven gekomen. De politie gaat er vanuit dat zij de enige twee slachtoffers zijn.


Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur nabij de Postbrug aan de Westelijke Kanaalweg. Het Belgische bootje verdween na de aanvaring met de Duitse gastanker direct onder water. De hulpdiensten startten direct een grote zoekactie. Diverse duikteams, vijf ambulances, twee traumahelikopters, een Seakinghelikopter uit België, een SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht en een politiehelikopter werden ingezet. Ook diverse andere brandweerteams kwamen ter plekke.

Een uur en achttien minuten na de eerste alarmering werd door een duiker een slachtoffer uit het water gehaald. Dit slachtoffer is op de kant gebracht en enige tijd later met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Daar is het slachtoffer, een 63-jarige vrouw uit Hulst, later aan haar letsel overleden. Omdat men uitging van de mogelijkheid dat er vier opvarenden aan boord van het jacht waren, is verder gezocht.

Rond 14.00 uur is het gelukt de boot vanonder de tanker te halen. De boot werd vervolgens met een kraan tegen de kant aan getrokken zodat men de boot op kon. Rond 15.15 uur kon een tweede slachtoffer uit het vaartuig worden gehaald. Het gaat volgens de politie om een 61-jarige man uit Hulst. Ook dit slachtoffer zou een opvarende van het bootje zijn geweest. De politie gaat er niet van uit dat er nog anderen aan boord waren.

Het bootje is volgens de politie acht tot tien meter lang. Op de voorzijde van het vaartuig staat de naam 'Carnat'. Op de achterzijde staat de naam van een familie uit Drongen, nabij Gent. De motorboot werd rond 17.30 uur naar een jachthaven in Wemeldinge gesleept voor nader onderzoek. Dit onderzoek wordt geleid door de Landelijke Eenheid van de politie en zal naar verwachting enige weken in beslag nemen.

Zie ook:
Bootje overvaren bij Wemeldinge (12-08-2013)

-->

Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (12-8-2013 om 17:56)
Sterkte aan alle familie, vrienden en kennissen!
Cookie-instellingen beheren