Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jonge kinderen krijgen fietshelm

Toegevoegd: 02-09-2013, 15.17 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Veel nieuwe leerlingen van groep 1 krijgen dit schooljaar een fietshelm cadeau. Dat gebeurt in de gemeenten Borsele, Middelburg, Reimerswaal, Sluis, Tholen, Veere en Vlissingen.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) spant zich samen met de Provincie Zeeland en andere partners in om toe te werken naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers. Het dragen van een fietshelm draagt daar volgens de betrokken organisaties aan bij.
 
Uit onderzoek blijkt dat het dragen van de helm bescherming biedt tegen ernstig hoofd- en hersenletsel. Dit komt bovendien het vaakst voor bij kinderen en jongeren. Dat is dan ook de reden dat de fietshelmencampagne zich met name op die doelgroep richt.


In 2010 is het ROVZ een campagne gestart rond het dragen van fietshelmen door kinderen. Na de start van de campagne bleek destijds dat het gebruik van fietshelmen door kinderen in groep 1 tot en met 4 met zo'n 15 procent toenam. “We hebben echter gemerkt dat het gebruik van de helmen daarna weer is gedaald. Continue aandacht blijkt dus nodig”, aldus een woordvoerder.

Om het dragen van de fietshelm te stimuleren, bieden de partijen ook onder meer een toneelstuk, een knutselplaat en een voorleesboek aan. Volgens het ROVZ spelen ouders bovendien vaak een belangrijke rol bij het wel of niet dragen van de fietshelm door hun kinderen. Daarom hebben de betrokken partijen samen een ouderavond opgezet. In deze sessie is ruimte voor discussies en ook worden praktische tips gegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.Lansman (2-9-2013 om 16:37)
Het valt wel op dat er beneden de Westerschelde geen ongelukken gebeuren daar de helmen alleen daarboven worden uitgereikt.Alleen in Sluis en niet in Terneuzen of Hulst.
Bewoner (2-9-2013 om 16:36)
Het dragen van een fietshelm zou verplicht moeten worden tot een bepaalde leeftijd, dit is de enige remedi dat kinderen dan ook daadwerkelijk een helm gaan dragen!
Souburgse (2-9-2013 om 16:13)
Zonde van het geld... ze dragen ze 1 of 2 keer daarna zie je er niemand meer..mee op hun hoofd . Verplichten moeten ze het ...
Cookie-instellingen beheren