Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Tunnel dicht vanwege ongeluk

Toegevoegd: 18-09-2013, 13.33 uur - Update: 10-01-2014, 16.40 uur
Het ongeval in de Westbuis van de Westerscheldetunnel.
Het ongeval in de Westbuis van de Westerscheldetunnel.
© Foto: Chantal Balleur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - In de Westerscheldetunnel is vanmiddag een nog onbekend aantal personen gewond geraakt bij een verkeersongeval.
 

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur in de westbuis, de buis met als rijrichting Terneuzen. Er werden direct flink wat hulpverleners ter plekke gestuurd. Het ging om zeker zeven brandweerwagens en vier ambulances.

Volgens de politie kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing. Een 31-jarige inwoonster van Den Hoorn reed rond dat tijdstip met haar bestelauto door de Westerscheldetunnel in de richting van Zeeuws-Vlaanderen. Door nog onbekende oorzaak reed zij tegen de achterzijde van een taxi, die mogelijk door een technische storing vaart minderde of stilstond op de weg.

De taxichauffeur is in verband met rug- en nekklachten door de brandweer uit de auto gehaald. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de taxi zaten twee passagiers. Eén van hen is uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis. Binnen een half uur waren alle betrokkenen uit hun voertuigen.
 
Vanwege het ongeluk werden al snel de beide tunnelbuizen afgesloten. Het verkeer ondervond daardoor grote hinder. De oostbuis, waardoor voertuigen van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland rijden, ging rond 14.30 uur weer open. De westbuis bleef veel langer dicht. Aanvankelijk werd gedacht dat dit tot wel 17.00 uur kon gaan duren, maar de tunnel kon uiteindelijk rond 15.35 uur weer helemaal open gaan.

 

 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (18-9-2013 om 15:49)
Autorijden blijft moeilijk voor sommige mensen. Een aantal rijden zo extreem langzaam dat het levensgevaarlijk is, de andere scheurt levensgevaarlijk hard, als iedereen nu eens gewoon zich aan de snelheid zou houden en afstand zou houden was het probleem stukken minder groot.
R (18-9-2013 om 15:32)
Hoe kan je nu in zo een overzichtelijke tunnel een kop staart botsing krijgen? Je hebt geen rekening te houden met langzaam verkeer en je hebt ook geen afleiding door de omgeving. Prima zicht want de rijstroken zijn kaarsrecht.
A vd G (18-9-2013 om 14:51)
Het is erg voor de slachtoffers,maar waarom al het verkeer via Antwerpen sturen als we gewoon met tegenverkeer door de andere buis kunnen. Dit gebeurd maandelijks tijdens onderhoud .Dit levert meer begrip op als de huidige gekozen oplossing.
Marian (18-9-2013 om 14:48)
Tjongejonge 2buizen dicht ? waarom niet 1 buis voor 2 richtingen open maar nee dat is te ingewikkeld en ach al dat verkeer dat dan (weer) vast staat voor n paar uur of minstens (weer) n uur moet omrijden is dan eigen risico zeker...
Tunnelgebruiker (18-9-2013 om 14:16)
Ik sta sinds 12:45 voor de slagbomen stil en vast kan geen kant op.... Zal wel een redelijk ongeluk zijn als het zolang duurt.
Nel (18-9-2013 om 14:03)
Makkelijk als er in de andere buis twee rijstroken beschikbaar zijn en het verkeer heen en weer daardoor geleid kan worden maar niet beschikbaar wordt gesteld. en dan ja wonen we weer op een eiland...helaas leren ze daar nooit van. wel enorm veel sterkte voor de slachtoffers..
Cookie-instellingen beheren