Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Rijontzegging na veroorzaken ongeval

Toegevoegd: 01-10-2013, 16.35 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag een 32-jarige vrouw uit Hulst conform de eis een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een rijontzegging van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd.

In de avond van 26 oktober vorig jaar reed de vrouw met een flinke slok op over de Westerscheldetunnelweg richting Beveland. Vlak bij de tolpoorten zag ze een voor haar rijdende personenwagen over het hoofd en knalde daar vol achterop.

Een passagiere van die wagen liep een gebroken nekwervel, een scheurtje in het schaambot en een whiplash op. De vrouw, die met een alcoholpromillage van 1,17 achter het stuur was gekropen liep zelf een gebroken sleutelbeen op.

Tijdens de behandeling van de zaak verklaarde de vrouw 'slechts' drie glazen wijn te hebben gedronken. Na enig aandringen van officier van justitie G. van der Hofstede erkende de vrouw dat het wel grote glazen waren geweest en er nog maar een bodempje in de literfles was achtergebleven.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietlut (2-10-2013 om 15:56)
Je moet eens toeteren.. dat kost je meer dan wat er hier word opgelegd. Na aandringen van de OvJ komt er toch nog wat terug.. waarom eerst ontkennen terwijl er keihard bewijs is (bloedproef) dat er teveel is gedronken.. Eens te meer, alcohol en verkeer is geen combinatie.
Sandra (2-10-2013 om 11:31)
Wat een belachelijke lage strafeis! Het slachtoffer is misschien wel de rest van zijn leven invalide. Maar met zulke strafeisen is het geen wonder dat er nog steeds zoveel ALCOMOBILISTEN zijn.
Punisher (2-10-2013 om 07:04)
Wederom een te lage straf, levenslange rijontzegging en 3 jaar gevangenisstraf zou er meer op lijken voor deze ondankbare en geen veranantwoording kennende creatie. Na die 18 maanden heeft ze toch weer zin in wijn en moet ze weer eens naar Beveland om daar naar alle waarschijnlijkheid te gaan zuipen
K (1-10-2013 om 20:07)
Is dat alles?, iemand die bezopen in de auto stapt weet heus wel wat de gevolgen kunnen zijn, ze is met een liter wijn achter haar kiezen ingestapt, rijdt iemand invalide en komt er met een taakstraf vanaf dus ik vind dhr van der hofstede een beetje te mild voor dit soort moordenaars
Piet (1-10-2013 om 17:25)
Een gebroken nekwervel, een scheurtje in het schaambot en een whiplash op = taakstraf van 120 uur en drie maanden rijontzegging. Dit heeft bijna 1 jaar moeten duren en de straf is minimaal.
Willy (1-10-2013 om 17:11)
Wederom zo'n belachelijke straf eis waar een dader mee wegkomt. Nee 130.00 € betalen als je als jonge, gast een hengeltje uitgooit zonder vergunning,dan weten ze je wel te vinden
Cookie-instellingen beheren