Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk A58 Kruiningen

Toegevoegd: 22-10-2013, 15.06 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Op de A58 bij Kruiningen is dinsdagmiddag een man ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Daarbij waren een auto, zeker twee en mogelijk zelfs drie vrachtwagens betrokken.


Het ongeval gebeurde rond 13.45 uur tussen Kruiningen en Krabbendijke op de rijbaan richting Bergen op Zoom. De brandweer schaalde op naar middel-hulpverlening. Er werden meerdere brandweerploegen en ambulanceteams ingezet. Ook de Rotterdamse traumahelikopter kwam ter plekke.

Eén van de betrokken vrachtwagenchauffeurs kwam bekneld te zitten. Zijn vrachtwagen stond pal tegen zijn voorganger. De brandweer heeft de beide vrachtwagens uit elkaar getrokken om zo goed bij het slachtoffer te kunnen. Nadat hij was bevrijd ontfermden ambulancemedewerkers en het traumateam zich over hem. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De andere betrokkenen raakten voor zover bekend niet ernstig gewond. Wel waren er mensen met wat lichte verwondingen. De politie is ter plekke een onderzoek gestart om de exacte toedracht van de botsing te achterhalen.

Vanwege het ongeval is de A58 richting Bergen op Zoom volledig afgesloten vanaf de afslag Kruiningen. Rijkswaterstaat heeft een omleidingsroute ingesteld via route U13. Het verkeer dat achter de betrokken voertuigen reed, staat nog vast.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener@slowrider (23-10-2013 om 06:23)
U ziet ws alleen de ingekorte filmpjes van de hulpverlening. Het duurt al 15 minuten voor het creëren van veiligheid, dan volgt in kaart brengen van alle slachtoffers, opschalen, toegang creëren, behandelen, bevrijden, behandelen, afvoeren. Dan onderzoek en berging. Dat neemt tijd in beslag. Sorry.
Walter (23-10-2013 om 05:10)
@w volgens mij heb je het bericht niet goed gelezen, die ene vrachtwagen is op de stilstaande vrachtwagen gereden. geeft dus niks met afstand te maken, maar met onoplettendheid
fox (23-10-2013 om 00:46)
Rorry danny binnen 10dagen..3.vrachtwachelschauffeurs...op AA58.Kunnen er nog meer worden als ik jou zo hoor
Ann (23-10-2013 om 00:28)
50 meter afstand regel is onzin. Een automobilist behoort zich ook aan de 2 seconden regel te houden. Blijkt vaak genoeg dat het niet na geleefd wordt. Het is gewoon stomme pech. Dit had iedereen kunnen overkomen! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft er geen slechte chauffeur voor te zijn.
K (23-10-2013 om 00:14)
Sterkte voor alle betrokkenen maar in het bijzonder voor die pechvogel. laten we hopen dat hij/zij het goed maakt.@slowrider, als jij crasht wil je ook goed geholpen worden, wat is tijd dan?
SlowRider (23-10-2013 om 00:07)
Nou Frank, graag een onderbouwing van je reactie dan. Ik zou graag willen weten wat mijn commentaar was, en wat dan uiteindelijk de oorzaak was. Even kijken hoever ik gelijk had of er naast zat met mijn "verliezende" opmerkingen.
Cookie-instellingen beheren