Weerbericht:
Bewolkt, regen en sneeuw. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Grote oefening in westbuis Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 23-03-2006, 00.10 uur
Door: Emile Calon [Provinciale Zeeuwse Courant]

ELLEWOUTSDIJK - Tal van Zeeuwse hulpverleners werden gisteravond geconfronteerd met een gecompliceerde rampenoefening in de Westerscheldetunnel.


Volgens het scenario was er iets na elf uur een ongeval gebeurd tussen een autobus, een rolstoelbusje, een aantal personenauto’s en een vrachtwagen in de westelijke tunnelbuis. In die bus zaten dertig mindervaliden en in het busje enkele passagiers die slecht ter been waren.

De vrachtwagen, met een lading kunststofmaterialen, raakte door de aanrijding in brand, zodat tal van slachtoffers ademhalingsproblemen kregen. En om het allemaal nog ingewikkelder te maken, zaten er ook nog twee onderhoudsmonteurs van de NV Westerscheldetunnel vast in de werkkelder onder de tunnel.

Medewerkers van brandweer, politie, marechaussee, NV Westerscheldetunnel, Regionale Ambulancevoorziening en meldkamer moesten dus flink aan de slag.

De nadruk van de oefening, die tot na middernacht duurde, lag vooral op het samenwerken.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren