Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Ruim € 175.000 aan openstaande boetes

Toegevoegd: 22-12-2013, 14.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeuwen hebben samen voor meer dan anderhalve ton aan boetes openstaan. Dat meldt de politie. Zij hield deze week meerdere wanbetalers aan. Er werd in totaal 7.432 euro aan boetes alsnog betaald.


De politie ging in het kader van een zogeheten PAPOS-actie persoonlijk langs de deuren om mensen te stimuleren hun openstaande boetes te betalen. Volgens de politie is dat hard nodig want er stond tot voor kort voor 177.994 euro open bij Zeeuwse wanbetalers. 

Deze week zijn drie mensen aangehouden die een gevangenisstraf moesten uitzitten omdat zij hun openstaande boetes niet konden of wilden betalen.De drie aangehouden personen moeten tussen de 7 en 14 dagen zitten.  Er werd in totaal een bedrag van 7.432 alsnog afgerekend. Eén persoon heeft naar aanleiding van de actie aangegeven binnen een week 10.000 euro af te rekenen.

De actie wordt de komende twee weken voortgezet. Heeft u nog boetes openstaan? Meld u dan vrijwillig op het politiebureau om deze te voldoen. Daarmee voorkomt u dat u mogelijk de feestdagen zonder uw familie moet doorbrengen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kerstmis (22-12-2013 om 18:55)
Slechte actie dit.....boete weegt moreel niet zwaar genoeg om zonder familie kerst te vieren en er zijn genoeg mensen die het financieel niet ruim hebben momenteel......Ga jullie schamen !!!
Pier (22-12-2013 om 18:49)
Dat is een goeie zaak,als ik een boete krijg betaal ik hem ook.Dan heb je iets niet goed gedaan.En een ieder weet dat je geregistreerd staat bij alle instanties vinden doen ze je wel. Niet klagen over feestdagen en zo jammer voor jou. Als je hebt gezeten moet je ook nog betalen,zo werkt dat.
Vlissinger (22-12-2013 om 18:44)
Och, mij vinden ze toch niet :D en alles wat ik open heb staan. blijft lekker open staan.
Noe (22-12-2013 om 18:41)
Is meestal dat je voor het einde van het jaar moet betalen...en ja, kerst is ook ''toevallig'' aan het eind van het jaar.....Hier komen ze niet want ik betaal alles netjes! Dus nie janken als ze komen en je hebt achterstallige betalingen....
Ronnie (22-12-2013 om 18:12)
Wat een huigenlaars, De maffia "nee niet die uit italie, maar die in Den Haag" heeft weer wat anders gevonden om de burger leeg te kunnen plukken. En waarvoor zijn die boetes uitgeschreven? 2 minuten "fout" parkeren of 1 kilometer te hard gereden. Liever de "brave" burger dan de crimineel
H drenth (22-12-2013 om 17:21)
Goe bezig de politie, nu laten ze eindelijk eens zien dat ze iets doen, maar het bellen achter het stuur, of te hard rijden, laat verdomd veel te wensen over
Cookie-instellingen beheren