Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ontruimt Zeelandhallen

Toegevoegd: 01-01-2014, 12.44 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vannacht in Goes de Zeelandhallen ontruimd nadat het bij de garderobe erg onrustig werd. Drie personen werden opgepakt. Twee politieauto's raakten beschadigd.


Na afloop van het nieuwjaarsfeest NYX in de Zeelandhallen liepen de gemoederen bij de nog circa 250 aanwezige bezoekers hoog op omdat de afwikkeling bij de garderobe te wensen overliet. Daarbij werden kledingrekken omgegooid. De bezoekers weigerden de hal te verlaten.

Om onrust te voorkomen, zag de politie zich genoodzaakt om de hal te ontruimen. Tijdens het tumult raakten twee politieauto's beschadigd. Ook werden drie verdachten aangehouden. Een 19-jarige jongeman uit Middelburg sloeg een EHBO'er en beledigde een agent. De verdachte is ingesloten.

Verder kreeg een 22-jarige Middelburger op het politiebureau een bekeuring omdat hij een agent beledigde. Verder werd een jongeman (gegevens nog niet bekend) aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering van een agent.

Mensen die na afloop van het feest spullen zijn kwijtgeraakt, worden verzocht contact met de organisatie op te nemen. De politie heeft hier geen bemoeienis mee.

Deze week was er al gedoe rond het feest omdat de organisator op het laatste moment de eindtijd moest vervroegen en daardoor de slotact DJ Gregor Salto moest worden geannulleerd. De organisatie zou de aanvraag voor de benodigde vergunning te laat hebben ingediend.

Zie ook:
Meer brandjes, zes gewonden (01-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (1-1-2014 om 17:20)
De organisatie van dat feest heeft dus gewoon verzaakt om genoeg personeel in de garderobe te laten werken. Vooral op het einde van zo'n feest wilt iedereen snel z'n spulletjes hebben. Jaren in de beveiliging gewerkt van diverse mega discotheken en wij sprongen meestal bij in de garderobe!
Walter (1-1-2014 om 16:13)
@R ben jij wel goed bij je hoofd om te zeggen dat de politie met scherp moet schieten? hierdoor raken er nog meer mensen gewond en word de situatie alleen maar erger.de organisatie zou meer mensen in moeten zetten bij zo'n groot feest, dan zal het misschien meegevallen zijn.
Pien (1-1-2014 om 16:03)
Dus. Omdat t overal "weleens" gebeurd is t niet normaal dat het hier nu ook gebeurd. Wat n pientere opmerking. Fijn om te lezen dat geweld tijdens feesten en tegen hulpverleners normaal is Goed gedaan "jongens en meisjes" die dit veroorzaakt hebben. En medeleven mensen die de dupe zijn geworden.
Sjoerd (1-1-2014 om 15:34)
Ja gewoon je muil houden, gebeurt overal wel eens en ja nu hier.dit heet simpel weg gewoon beveiliging.
K (1-1-2014 om 14:57)
Waarom kan een feestje nooit als een feestje eindigen? drank en drugs maken bij veel mensen dat ze denken dat ze meer,beter zijn dan een ander en denken dat iemand op zijn bek rammen stoer is. het is eerder een teken van onmacht. we zijn Nederlanders spreken nederlands dus praat het uit ipv te slaan
Denise (1-1-2014 om 14:53)
Ik ben zelf niet naar het feest geweest, maar kom veel verhalen van mensen op Facebook tegen die wel geweest zijn. Jammer dat er hier alleen gemeld wordt waar de politie last van heeft ondervonden. Wat ik heb gezien op Facebook is dat heel veel feestgangers ook gewond waren en spullen gestolen zijn!
Cookie-instellingen beheren