Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 83 km

'TBS voor dood baby verlengen'

Toegevoegd: 10-02-2014, 19.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De tbs met dwangverpleging die een 51-jarige Terneuzenaar in 2006 kreeg opgelegd vanwege doodslag op zijn vier maanden oude dochtertje moet met twee jaar worden verlengd. Dat vinden het Openbaar Ministerie (OM) en gedragsdeskundigen van de kliniek waar de verdachte wordt behandeld.

De Terneuzenaar kreeg destijds drie jaar cel plus de tbs opgelegd omdat in februari van het jaar daarvoor zijn vier maanden oude dochtertje Maria om het leven had gebracht. Het meisje huilde en om haar stil te krijgen gaf hij haar enkele klappen op het hoofd, schudde haar door elkaar en pakte haar stevig bij haar nek. Vervolgens drukte hij haar met haar gezicht in het dekbed.

Het laatste wat hij hoorde was een diepe zucht en toen was het leven van zijn dochtertje beëindigd. Hij deed het levenloze meisje nog in bad en belde de huisarts, zijn echtgenote en de buurvrouw met de mededeling dat het niet goed ging met zijn dochtertje.

Na onderzoek bleek dat het meisje was overleden aan hersenletsel en dat hij haar al eerder moest hebben mishandeld. De Terneuzenaar kreeg regelmatig last van spanningen en reageerde zijn agressie dan af op het onschuldige meisje. Ze kreeg dan een flinke klap of werd door elkaar geschud.

Gedragsdeskundigen omschreven de verdachte in 2006 als iemand die vlug driftig werd, zich snel gekrenkt voelde en leed aan zelfoverschatting en een hogere graad van psychopathie. Zij achtten een kans op herhaling levensgroot aanwezig. Een behandeling was in hun visie kansloos. De man gaat inmiddels dankzij 24-uurs begeleiding wel met hele kleine stapjes vooruit maar dat is dan ook alles. Voor het OM dus aanleiding om verlenging van de tbs te eisen.

Uitspraak 24 februari.

Zie ook:
- Terneuzenaar (43) vast na dood baby (03-02-2006)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
nathalie (11-2-2014 om 14:44)
S!helemaal mee eens!sprakeloos ben ik ervan.helemaal gepast wat u opnoemt!
s. (11-2-2014 om 14:17)
sprakeloos... en als ik toch wat moet zeggen... ondankbare hond om je kind om het leven te brengen. een weerloos kind nog wel. @*$^$@(%)!^$ handen er af en kop in een zak, geen eten of drinken en elke dag huilende kinds laten horen. ik zou levenslang hebben gegeven als rechter!
Bep (11-2-2014 om 13:33)
De doodstraf zou hier op moeten staan. Drie jaar cel met TBS wat een giller. Nee ze moeten met dit soort zaken net als in Amerika gewoon definitief afrekenen met dit soort psychopaten, die denken dat ze voor vader kunnen spelen. Schandelijk wat een walgelijk rechtssysteem hebben we toch hier in Nederland. Misselijk makend!!!!
Elly (11-2-2014 om 12:01)
Ze hadden hem langzaam uit elkaar moeten trekken met vier paarden,zulke gekken hebben geen enkel recht..hoe zat het met de moeder van die kleine.
connie (11-2-2014 om 11:42)
triest dit, jeugdzorg zal het volgens mij ook een biet zijn,wat een waardeloze instantie is dat toch.....achteraf lezen dat ze op de hoogte waren, waar waren ze toen dat kindje al mishandeld werd, ze moesten zich kapot schamen daar, en die vader, duw m maar zijn levenlang in een cel,dat heeft ie wat mij betreft wel verdiend !
** (11-2-2014 om 09:12)
Vreselijk als ik dit hoor schieten de tranen in me ogen, Een klein kindje dat zich niet kan verweren zo onschuldig.bah
Cookie-instellingen beheren