Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

230 Boetes bij controle Middelburg

Toegevoegd: 28-02-2014, 08.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bijna 50 boetes, 180 snelheidsovertredingen, 27 beslagleggingen op voertuigen en 11.000 euro aan openstaande belastingen die direct konden worden geïnd. Dat zijn de resultaten van de grote mobiliteitscontrole donderdag op het Hof van Tange in Middelburg.

Tijdens de grote controle, onderdeel van het wijkgericht interventieproject Dauwendaele, werkten onder meer de gemeente, Orionis Walcheren, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering (UWV), de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Openbaar Ministerie, de Politie en de Douane samen.

Tussen 14.30 en 21.30 uur werd er gecontroleerd rondom de het Hof van Tange. Ook in Dauwendaele zelf werd gecontroleerd. De politie schreef 47 bekeuringen uit voor onder meer de technische staat van auto’s en bromfietsen (waaronder geluid), rijden zonder rijbewijs, onverzekerde rijden en rijden onder invloed. In totaal 180 weggebruikers krijgen een boete thuisgestuurd omdat ze een snelheidsovertreding hebben begaan.

Passerende voertuigen werden ook gescand door middel van speciale scanauto's. In totaal waren er ruim 8.600 passerende voertuigen. 
Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de auto’s en brommers naar het Hof van Tange waar ze vervolgens uitgebreid werden gecontroleerd. In totaal was bij  74 voertuigen iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal iets niet in orde.

Bij de Belastingdienst is een bedrag van 10.600 euro direct per pin voldaan. Zij heeft daarnaast op 24 voertuigen beslag gelegd waarvan er 9 werden weggesleept omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. In 11 gevallen wordt een nader onderzoek ingesteld naar onbekend ondernemerschap. De gemeentelijke deurwaarders legden beslag op 3 voertuigen en inden direct 300 euro. Tot slot wordt nog in 8 gevallen de rechtmatigheid van het voeren van een buitenlands kenteken onderzocht door de Belastingdienst.

O
rionis Walcheren gaat bij 8 personen de rechtmatigheid van hun ontvangen uitkering onderzoeken. De Inspectie SZW onderzoekt in 2 gevallen een mogelijke overtreding op de Wet Minimum Loon (mogelijke onderbetaling).

Binnen het wijkinterventieproject wordt gestreefd naar normherstel. Ook pakt het fraude en misstanden aan. Hoewel de partijen ook maatschappelijke ondersteuning bieden waar dat nodig is, is de controleactie vooral gericht op het opsporen van personen die zich niet aan de wet- en regelgeving houden.
 

Zie ook: 
Huisbezoeken en grote controle-actie (06-11-2013)
Bijna 250 boetes, 11.250 euro geïnd (07-11-2013)
Bijna drie ton Dauwendaele teruggevorderd (24-02-2014)
- Weer grote controle Hof van Tange (27-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
loes (28-2-2014 om 13:35)
@visser, ook ik moet betalen en betaal alles netjes, dat moet eenmaal.als je hoofd boven moet water moet houden, zou je kunnen overwegen om je auto de deur uit te doen, en je smartphone, dat scheelt aanzienlijk in de kosten.verder zie het verkeerd en zou je het artikel nogmaals eens goed moeten lezen.Ik vind het een goede zaak dat dit gebeurd de controle, ook ik heb niet breed.Maar betaal wel me rekeningen, ook draaien we op voor de wanbetalers.Hoe meer wanbetalers hoe duurder het voor ons gaat worden, dus....als je niemand achter je broek aan wilt hebben, betaal je gewoon je rekeningen.Eten en drinken is het belangrijkste daarna komt de luxe.
Ik (28-2-2014 om 12:48)
@visser: totdat imand onverzekert je kind dood rijdt
Alfons (28-2-2014 om 12:43)
Goede actie. Ga zo door. Het zooitje ongeregeld gewoon pakken. Er loopt genoeg van het tuig rond. Ze moeten net als een ander zich gewoon gedragen.
sander (28-2-2014 om 12:38)
in de 2ekamer in Den-Haag wordt alles bepaald , nederlanders moeten hun bevelen en regels als trouwe hondjes aan de staats lijn direct opvolgen .de belastingDienst zal wel heel erg trots zijn zoveel auto's afgepakt , gestolen te hebben van mensen die nauwlijks rond kunnen komen. onze eigen regering heeft in NL een klimaat geschapen waarin alleen de rijke zullen overleven .
William (28-2-2014 om 12:07)
Prima actie, svp graag wekelijks uitvoeren op verschillende locaties!
wie (28-2-2014 om 11:41)
veel reacties boeven vangen , maar dat heeft geen prioriteit geloof ik. Criminelen die op 1 mei 1999 een misdrijf plegen in het centrum van Middelburg en vermoedelijk met een vals kenteken er mee weg komen zijn ook na bijna 15 jaar nog steeds niet opgepakt ! Notabene een kille liquidatie !
Cookie-instellingen beheren