Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Misstanden ontdekt bij controles campings Hulst

Toegevoegd: 26-04-2024, 12.04 uur
Misstanden ontdekt bij controles campings Hulst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Bij controles op vier camperplaatsen en campings in de gemeente Hulst zijn op drie van de vier plekken misstanden ontdekt. Dat meldt de gemeente Hulst.


De gemeente controleerde woensdag samen met onder meer de politie, de brandweer, de RUD Zeeland en het districtelijk interventieteam om meer zicht te krijgen op de recreatiesector. Bij drie van de vier plaatsen zijn overtredingen geconstateerd op het vlak van het bestemmingsplan, de milieuveiligheid en/of de brandveiligheid.

Volgens de gemeente was met name de opslag van gasflessen niet op orde. Ook waren er misstanden met betrekking tot de afstanden van standplaatsen en (bij)gebouwen met het risico van brandoverslag of branduitbreiding. Bij één camping rees het vermoeden van permanente bewoning. De gemeente gaat met de campingeigenaren verder om tafel voor een vervolg.

Doordat campings vaak op meer afgelegen plekken liggen, is er minder sociale controle en bestaat het risico op sociale problemen of (ondermijnende) criminaliteit, zo stelt de gemeente in een persbericht. "De veiligheid van onze inwoners staat voorop. We willen dat de wet- en regelgeving ook hier wordt nageleefd.’, aldus burgemeester Ilona Jense-van Haarst.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren