Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 15 km

Felle woningbrand zorgt voor grote schade in Souburg

Toegevoegd: 28-03-2006, 21.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg heeft vanavond een felle woningbrand gewoed.


Rond acht uur brak brand uit in de garage van een woning aan de Vesting in Oost-Souburg. Direct na de eerste melding bij de Regionale Alarmcentrale Zeeland werden de tankautospuit 4532 van Oost-Souburg en de ladderwagen 4550 uit Middelburg beiden onder prioriteit één ter plaatse gevraagd.

Binnen een paar seconden gaven de centralisten van de alarmcentrale het sein "middelbrand". Toen de brandweer ter plaatse kwam, kwam er veel rook uit de garage. Inmiddels sloeg het vuur ook al door richting het dak van de garage en verspreidde de rook zich door de gehele woning.

De brandweer heeft het vuur geblust. Op het moment dat de brand uitbrak was een man in de garage aan het werk. Door de brand vatte de kleding van de man vlam. Omstanders hebben de man onder een lauwe douche gezet maar desondanks liep hij zware brandwonden op.

Door de brand is forse schade ontstaan. Ook een naastgelegen woning raakte beschadigd. De brandweer schat de totale schade op zo'n 100.000 euro. De verzekeraarhulpdienst heeft de bewoners hulp verleend bij het afhandelen en inventariseren van de schade.

De brandweer kon rond elf uur weer inrukken.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren