Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Zeer grote brand in Sint Dommusstraat in Zierikzee

Toegevoegd: 30-03-2006, 04.02 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
ZIERIKZE - In Zierikzee heeft vannacht een zeer grote brand gewoed.

Rond tien voor vier brak brand uit in een shoarmazaak annex woning aan de Sint Domusstraat. Na de eerste melding werd een blusvoertuig van de brandweerpost in Zierikzee onder prioriteit één ter plaatse gestuurd. Kort daarop werd het sein "middelbrand" gegeven aangezien inmiddels sprake was van een uitslaande brand.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat zowel de winkel als het woongedeelte in brand stonden. Het pand bestond voor een groot gedeelte uit hout dus er het vuur kon zich snel verspreiden en er was sprake van instortingsgevaar. Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen bewoners in het pand.

Door de opschaling naar “middelbrand” werd ook alarm gemaakt voor de tweede tankautospuit van de vrijwilligerspost in Zierikzee. Ook dit voertuig werd onder prioriteit één ter plaatse gestuurd. Goed acht minuten na de eerste melding werd het sein "grote brand" gegeven.

Grote brand
De opschaling naar "grote brand" zorgde ervoor dat ook een Verbindings-/Commandowagen en een derde tankautospuit onder prioriteit één naar de brand werden gestuurd. Inmiddels werden onder andere de Regionaal Commandant, de OVD-Meldkamer, de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen Noord- en Midden en ingelicht over de brand.

Inmiddels was er echter geen redden meer aan en de brandweer moest het pand als verloren beschouwen. Zodoende werd besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden. Wel werd er extra materieel naar de brand gestuurd. Zo gingen er nog een haakarmvoertuig met commandohaakarmbak en een ladderwagen ter plaatse.

Rond tien over half zes werd het sein “zeer grote brand” gegeven. Zodoende werd ook de blusgroep van Oosterland onder prioriteit één ter plaatse gevraagd. Even later werden ook twee piketcentralisten opgepiept om naar de alarmcentrale te komen in verband met de drukte.

Groot materieel
Bij de brand werden achtereenvolgens ingezet: de tankautospuit 4839 van de post Zierikzee, de tankautospuit 4849 van de post Zierikzee, de ambulance 19108 uit Zierikzee, de tankautospuit 4836 uit Kerkwerve, de Verbindings-/Commandowagen 4293, de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen 4390, het haakarmvoertuig 4561 uit Vlissingen met de haakarmcontainer 4290, de ladderwagen 4750 uit Goes en tot slot de tankautospuit 4833 uit Oosterland.

Momenteel is nog niets bekend over het totale schadeschadebedrag maar dit zal zeker in de tienduizenden euro’s lopen. De oorzaak van de brand is ook nog onbekend. Ook is niet geheel duidelijk waar in het pand de brand is ontstaan.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren