Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Vijf personen met rijverbod na rijden onder invloed

Toegevoegd: 31-03-2006, 18.55 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De politie heeft gisterenavond en vandaag vijf personen een rijverbod gegeven voor rijden onder invloed. In drie gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. Eén persoon reed rond zonder rijbewijs.

In Terneuzen troffen agenten gisteren rond tien over tien 's avonds een slingerende fietser aan. De fietser, een 35-jarige Terneuzenaar, voerde geen verliichting en was daarom erg slecht zichtbaar voor overige weggebruikers. Politieagenten hebben bij de man een blaastest afgenomen. Hij bleek bijna vier keer te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van tien uur en een bekeuring.

Op de Woestijnestraat in Clinge werd rond vijf over twee vannacht een 41-jarige man uit Yvoir (B) staande gehouden. De man bleek dat hij ruim drie keer te veel alchohol had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de man kreeg een dagvaarding mee naar huis. De man viel op omdat hij de gehele breedte van de weg nodig had om zijn auto onder controle te houden.

Ook in Zaamslag werd een dronken automobilist betrapt. Rond kwart voor drie 's nachts werd op de Valweg een auto aangetroffen met daarin een man voorovergebogen over het stuur. Het groot licht van de auto stond aan en de motor draaide. Ook stond het navigatiesysteem van de auto aan. Toen agenten de man benaderden kwam hij weer bij zijn positieven en wilde hij er hard van door gaan.

De politie kon de man tegen houden en vervolgens werd een blaastest afgenomen. De man, een 39-jarige Terneuzenaar, bleek ruim drie keer te veel alchohol op te hebben. De man kreeg een dagvaarding. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook in Serooskerke (W) was het raak. Rond tien over half vier 's nachts werd daar op de Kadetweg een 22-jarige man uit Aken (D) staande gehouden. De man moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer te veel had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren, maar verklaarde dit te hebben weggegooid nadat hij was gecontroleerd. De man kreeg een dagvaarding mee en zijn auto werd in bewaring genomen.

Vanmiddag werd in Hulst een man aangehouden drie 2,5 keer de toegestande hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij reed zonder rijbewijs met een auto over de Havikdijk. De man, een 57-jarige Hulstenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man werd na het maken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

De Hulstenaar moest zijn auto achterlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren