Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw wilde kinderen uit water redden

Toegevoegd: 09-06-2014, 09.46 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT PHILIPSLAND - De 35-jarige vrouw die zondagmiddag levenloos uit het water is gehaald bij Sint Philipsland probeerde enkele kinderen uit het water te redden. Vervolgens is ze zelf in de problemen geraakt.

Het incident gebeurde om 16.40 uur aan de Del Campoweg. De vrouw, afkomstig uit Nieuwegein, was met haar familie oesters aan het rapen. Toen ze zag dat enkele kinderen door de stroming in nood raakten en wilde ze redden. Ze is toen zelf in het water gegaan en in nood geraakt.

Enkele omstanders hebben het slachtoffer uit het water gehaald en zijn met reanimeren begonnen. De kinderen waren toen al veilig uit het water gekomen. De toegesnelde hulpverlening, waaronder een traumahelikopter, hebben de reanimatie overgenomen. Tijdens de reanimatie kreeg de vrouw weer ademhaling. Ze is met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht, waar ze op de afdeling intensive care is opgenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joos (10-6-2014 om 17:53)
Heel veel respect voor deze vrouw! Goed dat er nog dergelijke mensen zijn in een tijd waarin "Look away" van Chicago al jaren op nummer één terug te vinden is in de hitlijsten. Ik wens haar en haar familie heel veel sterkte toe. Moge zij binnenkort in goede gezondheid haar lintje in ontvangst gaan nemen. En dan wel de hoogste uit de serie, want dit is echt iets dat diep respect verdient! Hulde, ook aan de omstanders die zijn bijgesprongen trouwens.
hulpverlener @ vlissingse (10-6-2014 om 07:42)
Reanimatie (het toepassen van borstcompressies en beademing) kan in enkele gevallen een "levenloze" weer tot leven brengen. Ambulanceteams beoordelen de situatie, om te zien of reanimatie nog zinvol is.
Rimpelsteeltje (10-6-2014 om 01:41)
Respect
angelien (10-6-2014 om 00:39)
deze vrouw verdiend het dat ze het redt geweldig dat zei niet bleef kijken maar handelde deden maar meer mensen dat. Hoop dat ze het red.
bertus (9-6-2014 om 23:43)
Vlissingen, dat iemand nog gereanimeerd kan worden? Deze mevrouw lag waarschijnlijk niet lang in het water. Knap werk van de redders en heel veel beterschap voor mevrouw!
dorpsbewoner (9-6-2014 om 22:33)
@vlisingse: als iemand levenloos uit het water wordt gehaald is die niet dood! maar geeft zichtbare tekens van leven meer!
Cookie-instellingen beheren