Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Fietsster gewond bij ongeluk met politiebus

Toegevoegd: 10-12-2014, 21.06 uur - Update: 11-12-2014, 09.58 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanavond een 31-jarige vrouw uit Vlissingen gewond geraakt bij een botsing met een politiebus.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.30 uur op de Oude Veerhavenweg ter hoogte van de bushokjes. De vrouw kwam vanaf de Oostsouburgseweg de Oude Veerhavenweg opgereden en gaf vermoedelijk geen voorrang aan de politiebus. Volgens de politie is de vrouw met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

De Oude Veerhavenweg was vanavond lange tijd volledig afgesloten in verband met politieonderzoek. Ter plaatse werd een omleiding ingesteld. Rond 21.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. De politiebus raakte door het ongeluk beschadigd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jos (15-12-2014 om 16:57)
Beste Sassenaar, een fietser dient zich ook aan de regels te houden. Dus is in dit geval die fietster fout en niet de automobilist. Als jij voorrangsregels aan je laars lapt dan weet je dat dat kan gebeuren. Zeker als je zogenaamd een zwakke weggebruiker bent dien je extra op te letten. Sommige fietsers echter denken dat ze onaantastbaar zijn en menen overal voorrang te hebben. Regels zijn er zowel voor fietsers als voor automobilisten.
sassenaar (15-12-2014 om 07:57)
Een fietser blijft altijd de zwakke weggebruiker waar je als automobilist rekening mee dient te houden. De politie heeft dat in dit geval niet voldoende gedaan en is dus fout.
christian (12-12-2014 om 08:13)
Zelf kom ik regelmatig met de auto op dat stuk, en ook vaak als de scholen uitlopen e.d. bij de HZ voor is het al een chaos met leerlingen die zonder kijken de weg oversteken, een oplossing daar zou een zebrapad wezen, valt op en voorkomt deels verkeerd oversteken. Tussen orionis en HZ waar dit ongeval is gebeurd, is iets overzichtelijker maar lang niet alle fietsers houden zich aan de regels en fietsen door terwijl ze je zien aankomen. Voor de mensen die denken dat de agent te hard heeft gereden, al zou je netjes 50 rijden, dan kan dezelfde schade ontstaan! Dit ongeval was er niet geweest als de fietsster netjes voor de haaientanden had gewacht. Al met al, sterkte voor de agen(ten) en de fietsster die bij het ongeval betrokken waren.
pff (12-12-2014 om 06:25)
Fietser, de politie hoeft daar op dat punt geen voorrang te verlenen. Fietsers of voetgangers of wat dan ook die daar oversteken hebben geen voorrang op automobilisten. Dus ook de politie hoeft dat niet. Ik hoop voor de fietsster dat ze buitenom d'r hoofdwond niet al te erg gewond is, maar geen voorrang is geen voorrang. En het is zeker niet slim om te denken van oooo ik kan daar makkelijk voorlangs, wacht gewoon liever een minuutje langer. Dan heb je ook geen ongelukken.
Niels (12-12-2014 om 00:27)
Sommigen hier overdrijven nogal. Als je nagaat hoeveel mensen daar oversteken en dat het nooit fout gaat tot nu aan toe, dan kan je alle kruisingen wel als gevaarlijk aanstempelen en kan je beter ook nooit in een vliegtuig stappen aangezien dit nog veel gevaarlijker is dan even links en rechts kijken voordat je oversteekt. Die lange rotonde in de President Roosenveltlaan is iets wat beter kan. Het is nogal verwarrend voor automobilisten die deze rotonde voor het eerst nemen. In het midden hebben de fietsers geen voorang maar aan de uiteindes wel en dan nemen veel fietser ook nog eens tegendraads de oversteek.Dit vind ik pas een gevaarlijke regelgeving.
Conclusie (11-12-2014 om 23:26)
@Andre Wat een geweldige conclusie. Je hebt helemaal gelijk. De fietster had inderdaad geen voorrang moeten nemen, die had ze moeten geven ...... aan de politieauto !
Cookie-instellingen beheren