Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Eis 10 jaar voor moord op echtgenote

Toegevoegd: 15-12-2014, 16.44 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 55-jarige Vlissinger C. de V., die ervan wordt verdacht op zondag 10 maart 2013 zijn 53-jarige echtgenote om het leven te hebben gebracht, moet voor tien jaar de cel in. Dat vindt althans officier van justitie W. Suijkerbuijk.

De V. zegt zich van het hele gebeuren niets meer te herinneren en het 'dus' niet te hebben gedaan. Toen op de bewuste dag de ambulance en de politie arriveerde en hem vroegen wat er was gebeurd, zei De V. direct ''Het is mijn schuld, ik heb het gedaan.'' In latere verhoren vertelde hij wat er allemaal gebeurd was. De vrouw van De V. leed aan een ernstige spierziekte en De V. zelf was al een tijd werkloos. Ettelijke sollicitaties leverden niets op. De V. liep ook met zelfmoordplannen rond. Alleen, zo bleek uit zijn verklaringen bij de politie: als hij zelfmoord zou plegen, zou dat voor zijn vrouw alleen maar ellende brengen. ,,Ik zag het niet meer zitten, dan gaan we samen'', zo bleek uit een van zijn verklaringen.

Die ochtend van de tiende maart, ze hadden net ontbeten, pakte hij haar bij de keel en drukte die dicht. Daarna probeerde hij met een mes zelfmoord te plegen. De broer van De V. ontdekte de levenloze vrouw en zijn zwaar gewonde broer nadat hij de politie had gewaarschuwd dat hij - tegen de gewoonte in - geen contact met hen kon krijgen.

Er waren legio rapporten over De V. verschenen, waarvan de opstellers elkaar tegenspraken en een geheugendeskundige concludeerde dat door bloedverlies de hersenen van De V. 'pseudo-herinneringen' hadden aangemaakt, waardoor De V. een 'nep-bekentenis' had afgelegd. De V.'s raadsman vond dat er ook andere scenario's dan verwurging mogelijk waren geweest die tot de dood van V.'s echtgenote hadden geleid en vroeg de rechtbank hem vrij te spreken. Uitspraak 22 januari 2015

Zie ook:
- Mogelijk familiedrama Vlissingen (10-03-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (16-12-2014 om 19:35)
Tuurlijk, altijd zeggen dat je je niks herinnert, zo krijg je een zo laag mogelijke straf. Zal wel ingefluisterd zijn door de advocaat.
Cookie-instellingen beheren