Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Tien jaar voor wurgen echtgenote

Toegevoegd: 22-01-2015, 16.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De Vlissinger C. de V.  is donderdag in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van tien jaar vanwege het doden van zijn echtgenote. Dat gebeurde op 10 maart 2013 in Vlissingen.

Op de bewuste zondag werden de vrouw en de man even na vijf uur 's middags aangetroffen in hun woning aan de Paul Krugerstraat. De broer van De V. ontdekte de levenloze vrouw en zijn zwaar gewonde broer nadat hij de politie had gewaarschuwd dat hij - tegen de gewoonte in - geen contact met hen kon krijgen.

De vrouw bleek door verwurging om het leven gebracht. De man was zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een zelfmoordpoging te hebben ondernomen. De V. had geen werk, zijn vrouw leed aan een spierziekte en De V. zag het leven niet meer zitten.

De V. ging er vanuit dat als hij zelfmoord zou plegen zijn echtgenote het in haar eentje niet zou redden. Daarom wurgde hij zijn vrouw voordat hij zichzelf van het leven beroofde.

Zie ook:
- Eis 10 jaar voor moord op echtgenote (15-12-2014)
- Mogelijk familiedrama Vlissingen (10-03-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (23-1-2015 om 08:41)
Als het tegen zit in t,leven wat kan een mens dan zoiets aan doen als je vrouw vermoorden en zijn eigen proberen zijn leven te beëindigen wat zal er in die man wel omgegaan zijn voor deze gruwelijke daad uit te voeren.
Nathalie (22-1-2015 om 22:18)
Een mens@helemaal mee eens! Het is niet goed te praten natuurlijk, maar ik begrijp wat u bedoelt. Kan mij straffenzaken herinneren die zwaar onder de maat gestraft zijn in vergelijking met deze zaak. van gasten die letterlijk zomaar voor een portomonee iemand op gruwelijke manieren het leven hebben ontnomen of onder het genot van een drankje iemand voor de kick doodslaan of omdat er nog een rekening open stond. Ja zo zie je maar. Goed is het nooit, maar ik snap precies wat u bedoelt.
een mens (22-1-2015 om 18:36)
diep triest wat daar is gebeurd. die man is wanhopig geweest denk ik zelf. rare vind ik wel dat sommige mensen die een moord begaan minder zwaar gestraft worden terwijl hun beter in het leven stonden.
Cookie-instellingen beheren