Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Binnenbrand in voormalig stadskantoor gemeente Goes

Toegevoegd: 14-04-2006, 11.04 uur
Door: Brandweer Goes [HVZeeland.nl]

GOES - Een kleine binnenbrand in het voormalige Stadskantoor aan de Oostsingel in Goes zorgde donderdagavond rond de klok van tienen voor een inzet van de Goese brandweer conform de procedure 'middelbrand'.

Het pand staat momenteel leeg. Onlangs ging de verkoop van start van luxe appartementen die over enige tijd in het pand zullen woren gerealiseerd. In eerste instantie sloeg de automatische brandmeldinstallatie in het pand alarm. Iets dat in de afgelopen maanden al vaker is voorgekomen.

Na de activering van het automatische brandmeldsysteem werd door de GMZ de dienstdoende ploeg van de Goese brandweer gealarmeerd. Die begaf zich met een tankautospuit richting Oostsingel. Toen de bemanning van die tankautospuit ter plaatse kwam en rondom het pand op verkenning ging werd duidelijk dat in het voormalige Stadskantoor sprake was van forse rookontwikkeling.

Daarop werd direct de voordeur geforceerd en gingen vier manschappen op verkenning door het pand. Door de bevelvoerder werd opgeschaald naar 'middelbrand' hetgeen volgens procedure resulteert in de alarmering van de tweede Goese tankautospuit.

De brandhaard werd uiteindelijk snel gevonden en geblust met één straal hoge druk. Omdat in het pand een groep bewoners verblijft om het kraken van het gebouw tegen te gaan werd voor alle zekerheid het hele complex doorzocht. Er werden uiteindelijk geen bewoners aangetroffen.

Nadat het vuur was geblust kon de brandweer het pand ventileren. Over de oorzaak en eventuele schade is momenteel nog niets bekend. Tegen 24.00 uur stonden de uitgerukte brandweervoertuigen weer terug op de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren