Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Grote hennepkwekerij in Rilland

Toegevoegd: 09-03-2015, 11.13 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - In een bedrijfspand aan De Poort in Rilland heeft de politie vanmorgen een grote hennepkwekerij ontdekt. Bij de inval zijn een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom en een 33-jarige inwoner van Huizen aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het kweken van hennep.
 
De politie hield het pand naar eigen zeggen al enige tijd in de gaten omdat informatie was binnen gekomen over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Toen vanmorgen vastgesteld was dat er vermoedelijk personen binnen waren viel de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie het pand binnen.
 
Het tweetal kon zonder problemen worden gearresteerd. In de loods zijn 10 ruimtes ingericht waren planten worden gekweekt. De stroom werd op illegale wijze verkregen. Rechercheurs van Forensisch Onderzoek stellen een sporenonderzoek in. In de loop van de dag wordt de kwekerij ontmanteld.

Hoeveel planten er precies in de kwekerij staan is nog niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tino (11-3-2015 om 20:02)
Als eerste is wiet geen hennep. Een goed doorgekweekte variant ervan. Wiet bezorgt mensen geen problemen maar de criminaliteit eromheen omdat je er veel geld mee kunt verdienen. En waarom? Omdat de regering het plantje verbied. Oh nee toch niet... Ja toch wel. Gedoogde rare wetten. Legaliseren dat lieve plantje! En daarmee de staatskas spekken.
k (10-3-2015 om 10:51)
dit is de schuld van ons eigen kabinet, aan de ene kant mag men wiet verkopen in coffeeshops maar kweken is verboden?? en waarom? nu kan het kabinet de staatskas lekker spekken met inkomsten uit opgerolde kwekerijen en verdiend geld ook in de staatskas, hierdoor is onze nederlandse staat en cabinet zelf crimineel men profiteerd immers van crimineel verworven geld dus politie naar den haag daar zitten de criminelen o shit dat kan niet want de baas van politie justitie zit daar ook wat een geweldig land, gewoon wiet legaal maken een paar grote kwekerijen op centrale plek en wiet in de supermarkt, belasting er op net als op de shag en iedereen tevree
wim (9-3-2015 om 18:48)
Zie weer eens onze politie kan niet gemist worden weer een behoorlijke grote hennep kwekerij opgeruimd waar ook de stroom illegaal afgetapt werd wie volgt.
Frits (9-3-2015 om 17:07)
Mooi; weer een minder. @Marleen; blijkbaar erg veel vrije tijd? Misschien wat gaan doen zelf? Je kunt altijd nog emigreren naar een land waar alles beter is.
Karel (9-3-2015 om 17:03)
Keurig! opgeruimd staat netjes.
marja (9-3-2015 om 16:47)
Tja.....je moet wat als de zaken slecht gaan, dan maar een "bij klus."
Cookie-instellingen beheren