Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km
61

Woning Oud-Vossemeer gesloten vanwege wietkwekerij

Toegevoegd: 15-05-2024, 17.14 uur
Woning Oud-Vossemeer gesloten vanwege wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - Naar aanleiding van het aantreffen van een wietkwekerij heeft de burgemeester van Tholen een woning in Oud-Vossemeer voor twee maanden gesloten, ingaande per vandaag.


102

Op 8 april deed de politie een inval in de woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat. Vervolgens werd volgens de gemeente een professioneel ingerichte wietkwekerij met daarin 141 planten aangetroffen. In het pand bevond zich volgens de gemeente een grote hoeveelheid professionele attributen die worden gebruikt bij een professionele hennepkwekerij.

Om overlast in de toekomst tegen te gaan, is de woning op basis van het zogeheten Damoclesbeleid gesloten voor de duur van twee maanden. De sluiting ging vanochtend om 10.00 uur in en geldt naast de woning voor het bijbehorende erf en de daarop aanwezige opstallen, zo laat de gemeente Tholen weten.

Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel- en productie. Op basis van dit beleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. De gemeente roept haar inwoners met klem op om bij handel in of productie van drugs - of het vermoeden daarvan - melding te blijven maken bij de politie via 0900-8844.

73

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Scheldewater (16-5-2024 om 09:27)
Wat hier gebeurd is misbruik maken van het damocles besluit. Dit besluit was en is er opgericht om de loop van en naar een drugspand voor geruime tijd weg te nemen. Of te wel om het pand als illegale koffieshop uit de markt te halen. Nu wordt het beleid gebruikt al alternatieve straf. En wat schiet je er mee op. De bewoners voor langere tijd op straat. Wietkwekerijen, zeker de grote en professioneel opgezette, zijn er helemaal niet bij gebaat dat gebruikers aan de deur komen voor een jointje, enkel eens in de paar maanden de knippers. Dus de maatregel om de "loop" eruit te halen slaat met het sluiten van de woning de plank helemaal mis. Er zijn toch wel andere manieren om de kwekers of gelegenheid gevers streng aan te pakken.
Cookie-instellingen beheren