Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Deel gevel stort in, garagebox verwoest

Toegevoegd: 29-03-2015, 17.17 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is zondag een deel van de gevel van een woning ingestort. Deze is op een garagebox terecht gekomen. De garagebox is eveneens grotendeels ingestort.

De brandweer kreeg de melding van de instortingen rond 16.10 uur binnen. Het incident gebeurde bij een hoekwoning aan de De Visserstraat. Direct was duidelijk dat er zich niemand onder het puin bevond. De ravage was echter enorm en vanwege verder instortingsgevaar moest de directe omgeving door de hulpdiensten worden afgezet.

De brandweer is uitgerukt met een tankautospuit, een hulpverleningsvoertuig en een ladderwagen. De ladderwagen is ingezet om te controleren hoe groot het instortingsgevaar is.

Zie ook:
Diverse meldingen stormschade Zeeland
Waarschuwing voor zware windstoten
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (30-3-2015 om 22:14)
Wanneer je het huis op Google Earth opzoekt, lijkt het net of de structuur van het ingestorte deel metselwerk heel anders is. Gezichtsbedrog?
Jaapj (30-3-2015 om 21:42)
nou nog wachten dat het echt gaat waaien. Dit was van VOOR code geel. typische jaren zeventig prutswerk toe iedereen die een hamer vast kon houden timmerman was.
jan (30-3-2015 om 14:25)
goed gemetseld enkel zand gebruikt zeker hoe is dat nu mogelijk
Peter (30-3-2015 om 01:15)
Ik zie helemaal geen verankering van de zijgevel. Volgens mij een duidelijke fout van de bouwer. Dit mag natuurlijk nooit op deze manier instorten.
Bouwer (29-3-2015 om 23:08)
Zo te zien een bouwtechnisch foutje, de topgevel is niet verankerd geweest aan de nokbalk en de andere balken en ik ben benieuwd wie dan voor de schade op zal draaien ? Veel sterkte aan de bewoners !
Goed kijken ! (29-3-2015 om 19:52)
@ Weercode .... Vreemd. Ik zie toch heel iets anders op de site van de KNMI. Het hele land Code Geel ! met de vermelding: Zware windstoten en in het oosten eerst nog kans op onweer. In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen. In de kustgebieden tot 100 km/uur, verder landinwaarts tot 90 km/uur.
Cookie-instellingen beheren