Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Politie neemt goederen growshop in beslag

Toegevoegd: 07-04-2015, 16.51 uur
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - De politie heeft dinsdagmorgen in samenwerking met de gemeente Sluis een controle gehouden in een growshop aan de Landpoortstraat in IJzendijke en een loods aan de Nijverheidsstraat in Schoondijke. Hierbij zijn diverse goederen in beslag genomen. Ook is er een arrestatie verricht.

Aanleiding van de controle is de wijziging van de Opiumwet per 1 maart 2015, waardoor handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt strafbaar zijn. Aan deze growshop was voorheen een exploitatievergunning verleend. Door de wetswijziging is deze van rechtswege vervallen.

Controleurs betraden rond 11.00 uur de panden in IJzendijke en Schoondijke. In beide gebouwen werden goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de illegale hennepteelt. Omdat ook het voorhanden hebben van deze artikelen strafbaar is, heeft de politie deze goederen in beslag genomen en met een vrachtauto afgevoerd. Het gaat hierbij om onder andere kweektenten, schakelborden, lampen, filters, buismateriaal, ventilatoren en kabels.

De eigenaar van het bedrijf werd rond 11.30 uur aan de Landpoortstraat aangehouden en naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. De man is gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (8-4-2015 om 15:51)
Dit vind ik wel zo belachelijk , kunnen ze bij iedere bouwmarkten en tuincentrum de voorraad wel op gaan halen zeg .
Wesley (8-4-2015 om 13:39)
Prima actie! Regels zijn regels, of ze nu 'goed' of 'belachelijk' zijn. Hopen dat er meerdere van zulke acties komen! op verkoper en grower!
Robert (8-4-2015 om 09:15)
Allemaal weer boter op je hoofd ,die troep is het begin van een verloren leven en uiteindelijk betaald de werkende er weer voor dus : Goeie actie !
willem (8-4-2015 om 08:23)
de politie is eens in training anders zitten ze ook maar op hun krent in de auto het is tegek voor woorden dat dit gebeurd dan moet je ook welkoop en andere zaken over hoop halen en ze hebben nog wat vergeten er staat nog een lading potgrond
Ronald (8-4-2015 om 08:06)
Die gele ventilatoren heb ik ook staan! Ben ik nu ook strafbaar als ik ze verkoop? Dit is weer zo'n wet waar heeeeeel lang overnagedacht is door een aantal slimme koppen. Waarschijnlijk er ook nog vet voor betaald zijn en straks door het gerecht terug gedraaid wordt. Willen ze dit volhouden dan kunnen ze alle tuincentra e.d. ook wel leeghalen. In een vijvermandje kun je ook een wietplant zetten en deze verwarmen met terrasheaters. En groeien doen ze ook wel op een vijverpil want al die toevoegingen zijn 1 pot nat.
pollewop (8-4-2015 om 07:07)
Gaat niet helpen. Nu zullen ze weer op een andere manier aan die spullen gaan komen (diefstal of zo, ik noem maar wat...).
Cookie-instellingen beheren