Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde van schip met helikopter

Toegevoegd: 13-04-2015, 09.26 uur - Update: 13-04-2015, 13.09 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Twee helikopters zijn vanochtend ingezet voor een medische evacuatie vanaf een schip dat op de Westerschelde ligt ter hoogte van Terneuzen.

Even na 08.00 uur werd alarm geslagen vanaf het 200 meter lange en 30 meter brede schip 'Star Grip', varend onder de vlag van Noorwegen. Het schip lag ter hoogte van de Huissenpolderweg en was vanuit de haven van Antwerpen onderweg naar IJmuiden.

Reddingboot Zeemanshoop van de KNRM in Breskens, Rijkswaterstaatvaartuig RWS 79 ter plekke gekomen. De Rotterdamse traumahelikopter landde bij het Sluizencomplex en de bemanning is even later met het vaartuig Patrol van Multraship naar het schip gebracht.

Met behulp van een Seakinghelikopter uit het Belgische Koksijde is het slachtoffer rond 09.30 uur van boord gehaald. Kort daarvoor was een reddingsteam uit de helikopter aan boord gezet om het slachtoffer gereed te maken voor transport door de lucht.

De Seaking is na het ophijsen van de patiënt doorgevlogen naar het Zorgsaam-ziekenhuis aan de Wielingenlaan in Terneuzen. Bij de landing stond de brandweer van Terneuzen geheel volgens procedure stand-by. Volgens de PZC ging het om een Belgische loods die van een trap zou zijn gevallen. Hij brak waarschijnlijk zijn sleutelbeen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
barrie paf (13-4-2015 om 19:12)
goed dat er zo kordaat word opgetreden, maar 2 helikopters, 3 schepen en een ploeg brandweermannen misschien beetje overkill? kom maar op met die negatieve reacties ;)
AD (13-4-2015 om 17:48)
Prachtig die samenwerking tussen de nederlandse en belgische reddingsdiensten en zo hoort het ook want in nood moet je elkaar helpen zonder aan regeltjes te zijn gebonden want het ambulance personeel bepaalt op dat moment wat er gebeurt en niet de regelgeving dus sjappoo voor deze mensen.
Veiligheidsman (13-4-2015 om 13:04)
Schitterend wat die Vlaamse Seakingpiloten ook boven het water presteren.