Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente grijpt in na reeks ongevallen

Toegevoegd: 16-06-2015, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg grijpt in nadat op de Koestraat de afgelopen tijd diverse ongevallen hebben plaatsgevonden tussen auto's en fietsers.

Zondag vond ter plekke nog een ongeval plaats. Ook op 21 mei was het raakFietsers hadden ter plekke sinds enige tijd voorrang op de auto’s omdat de Beenhouwerssingel deel uitmaakt van de zogeheten fietsring rondom het centrum van Middelburg. Deze fietsring is recentelijk door de gemeente gerealiseerd om fietsers snel en comfortabel van A naar B te leiden en hiermee het fietsen in Middelburg te stimuleren.

Bij de Koestraat bleek het niet mogelijk om op korte termijn een verkeersveilige situatie te creëren. "Er gebeurden té veel ongelukken en 
de fietsers rijdend op de Beenhouwerssingel moeten daarom vanaf nu weer voorrang verlenen aan de auto’s op de Koestraat. We beseffen dat daarmee de fietsring iets minder snel en comfortabel wordt, maar de verkeersveiligheid prevaleert", zo stelt de gemeente.

Volgens de gemeente was een verkeersveilige oplossing in de Koestraat waarbij de fietsers wel voorrang hielden alleen te realiseren met ingrijpende maatregelen. "Dit is iets waar onderzoek naar gedaan wordt, maar wat niet op korte termijn realiseerbaar is", zo laat de gemeente weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (16-6-2015 om 20:15)
Wat groter verkeersbord plaatsen "let op, fietsers voorrang", hoe moeilijk kan het zijn? Nee, die automobilisten hebben gewoon geen zin om te stoppen.... Bah! Oh, deze borden schijnen er al te zijn, tja, ik heb geen auto, dus weet dat niet...
t Is wat (16-6-2015 om 18:38)
Tjongejongejonge zeg!!!
Jan (16-6-2015 om 17:42)
Zeker de situatie in de koestraat is met de begroeing er naast slecht overzichtelijk. De plotseling verandering in de voorrangs situatie op meerdere plaatsen vind erg gevaarlijk,. Vooral waar je de lange viele uitloopt richting brammetje dump.
Ja-Ja (16-6-2015 om 16:57)
Eindelijk worden de "Verkeersdeskundige"wakker. Dit is daar vanaf het begin al een gevaarlijke oversteekplaats. Verder stop de racebaan daar voor Bromfietsers en sluit de Beenhouwerssingel AF voor bromfietsen!!! Rijden daar soms +/- 50 km Snelheid.Bromfietser tegenover Kind/Voetganger/Fietser is veel te groot Of wacht de gemeente eerst af als er iemand zwaar gewond word, Het is toch een Fietsroute? Verder is die fietsring gewoon een flop. Bij elke weg die je oversteek moet je overal ogen hebben. Voorrang krijg je niet altijd en daar lig je dan.
Melder (16-6-2015 om 16:36)
Mooi dat deze situatie aangepakt wordt, want wie deze constructie bedacht heeft... Maar gaat de gemeente dan nu ook vergelijkbare kruisingen zoals bv penninghoeksingel / herenbrug terugbrengen naar de oude situatie? Of moeten we daar eerst wat ongevallen afwachten voordat erkend wordt dat ook deze kruisingen om dezelfde reden zeer gevaarlijk zijn?
jans.. (16-6-2015 om 16:32)
nu nog eens ingrijpen in het voetgangersgebied (Lange Delft ) waar je als voetganger voortdurend op je hoede moet zijn voor fietsers..
Cookie-instellingen beheren