Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Politie onderzoekt afgebrande seksclub

Toegevoegd: 15-08-2015, 15.23 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie doet samen met een brandonderzoeker van de Veiligheidsregio Zeeland onderzoek in de voormalige Vlissingse seksclub 'Club Angelique'. Het pand aan de Prins Hendrikweg brandde vannacht grotendeels af.

De brand werd vrijdag rond 23.20 uur opgemerkt. Nadat na een eerste verkenning door de brandweer geen personen waren aangetroffen werd besloten alleen nog vanaf de buitenzijde te blussen. Uiteindelijk werd besloten het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Het nablussen duurde tot ongeveer kwart voor twaalf zaterdagochtend. Tot vanochtend 07.00 uur werd de brand door drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen bestreden. Vanaf 07.00 uur kwam een nieuwe ploeg ter plekke om na te blussen.

Onderzoek
Het onderzoek vandaag werd gezamenlijk uitgevoerd door de politie en de brandweer. Sinds 2011 bestaat er, als aanvulling op de onderzoeken door verzekeraars en de politie, een landelijk team Brandonderzoek. De verschillende regio's leveren hiervoor brandonderzoekers. Zo ook de Veiligheidsregio Zeeland.

De politie richt zich met name op het aantonen van eventuele strafbare feiten en werkt zo mee aan de strafrechtelijke vervolging. De brandweer doet met name onderzoek om kennis op te doen over brandoorzaken, het brandproces en hoe brandweerlieden het beste kunnen worden ingezet bij het bestrijden van branden.

Vooralsnog zijn de resultaten van het onderzoek niet bekend. Brandstichting lijkt echter voor de hand te liggen omdat het pand leegstond en afgesloten zou zijn geweest van de nutsvoorzieningen.

Zie ook:
Grote brand seksclub Vlissingen (15-08-2015)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (16-8-2015 om 19:25)
Steigertje bouwen, waterfietsje en kano verhuren. Dijkhuizen er met zijn boot en de watertaxi. En iemand uit erremu die daar zijn heerlijk vis verkoopt aan toeristen. Lekker tongetje, scholletje noem maar op. A locatie voor de maanden mei tm september.
misschien een zwerver? (16-8-2015 om 08:39)
Volgens mij slapen er ook wel eens daklozen in dat pand. Zou me niets verbazen als zo'n dronkenlap een poging deed om een wat (gestolen) voedsel te bereiden. Er hangt daar dagelijks een dronken zwerver bij het station die dankzij de alcohol niet altijd door heeft wat hij doet.
vlissingse (15-8-2015 om 20:11)
@ AD.: Waar slaat dat nou weer op? Je wilt dus zeggen dat elke eigenaar die een sexclub heeft een crimineel is? Als je dat denkt leef je wel in een heel klein wereldje of verkeerd opgevoed. Want er zijn heel veel sexclubs ( escort) die gewoon legaal werken en dus niks crimineels aan en heel wat mooier en chiquer dan een gewone club. En de koper was de Gemeente Vlissingen dus.....
AD. (15-8-2015 om 16:05)
Misschien dat er iemand interesse heeft in de lokatie om er iets te beginnen maar doordat dit gebouw er nog stond de kans niet kreeg. Dus nu even afwachten wie zich meld voor de grond net als bij bosbranden want na de brand melden zich steenvast makelaars voor de grond omdat die toen het nog bos was geen vergunning kregen om er iets te bouwen. Een pand wat niet meer is aangesloten op de nutsvoorzieningen en al lang leeg staat gaat niet vanzelf branden.en gezien de historie van dit pand kom je ook al snel in het criminele sircuit terecht.
Cookie-instellingen beheren