Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
72 files van totaal 246 km

Beide betrokkenen ongeluk: 'Ik had groen licht'

Toegevoegd: 07-11-2015, 10.05 uur
De scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.
De scooterrijder kwam in botsing met een personenauto.
© Foto: Justin Masius
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De exacte oorzaak van het ongeluk vrijdagavond op de Statenlaan in Middelburg blijft voorlopig een raadsel. De beide betrokkenen verklaren namelijk door groen licht te hebben gereden.


Op de kruising van de Schroeweg met de Statenlaan kwamen rond 18.20 uur een scooterrijder en de bestuurder van een personenauto met elkaar in botsing. Het 20-jarige slachtoffer reed met zijn scooter over de Schroeweg richting het centrum. De 18-jarige automobilist kwam uit tegenovergestelde richting en sloeg rechtsaf de Statenlaan op.

De scooterrijder liep letsel op aan zijn been en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij een breuk opgelopen. Beide bestuurders hebben een ademanalysetest gedaan. Geen van beiden had te veel alcohol op.

Volgens de politie hebben beide mannen verklaard groen licht te hebben gehad. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies is gebeurd.

Zie ook:
Scooterrijder botst met auto M'burg  (06-11-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ronald (10-11-2015 om 21:59)
Het is de opstelling van de stoplichten. Als je op de rechtsaf wil komende van de brug gaat het stoplicht voor je op groen evenals het stoplicht rechts van de auto . Het stoplicht voor rechtsaf valt dan uit het zicht. De stopstreep staat ook wat meer dan achteren waardoor je gauw iets te ver naar voor staat en dan het licht voor rechts af niet goed ziet. Als dan het licht voor rechtdoor op groen gaat denk je als bestuurder voor rechtsaf dat jou licht ook op groen gaat. Heb did fout zelf ook bijna begaan maar zag het nog net op tijd en alleen een boos kijkende bromfietser als resultaat.
Scooter bestuurder (8-11-2015 om 19:00)
Zo.sonde dat erniet goed.wordt opgelet de gewonden heeft hier voorlopig nog wel last van en de automobilist die niet oplet kan vrolijk verder met zijn leven. Jammer weer
Zeeuwse (8-11-2015 om 08:12)
De stoplichten voor automobilisten staan inderdaad heel nauw op elkaar afgesteld. Echter, als je goed oplet, zit er tussen de stoplichten van de fietsers en de automobilisten wel iets meer tijd. Heb hier al vaker naar staan kijken. Het kan niet anders dan dat er 1 door rood is gereden. Ben het wel met de meesten eens dat je als bestuurder alsnog de verantwoordelijkheid hebt om goed op te blijven letten al staat je verkeerslicht op groen.
fietser (7-11-2015 om 20:54)
Je weet toch dat een kruispunt eerst vrij moet zijn voor je mag doorrijden en zo ik de situatie op streetview heb bekeken kan de scooterrijder nog door groen gereden zijn. De auto van tegengestelde ri moet de scooter niet gezien hebben, omdat ie alleen op het verkeerslicht heeft gelet, want de scooter kwam hem aan dezelfde kant van de weg tegemoet, dus is ie ten alle tijden fout. Rechtdoor opdezelfde weg en de scooter had het grootste gedeelte van de oversteek op de Statenlaan al afgelegd toen ie werd aangereden. De afstelling van de lichten is idd op veel plekken niet goed, zou 2 sec. moeten zijn, Maar is dat dikwijls niet, Rood springen en zijweg gelijk groen da's geen 2 sec.
fietser (7-11-2015 om 20:44)
ik snap dit ff niet er staat in het stuk dat de auto uit tegengestelde richting kwam, ligt het fietspad dan aan de verkeerde kant van de weg, je kunt toch nooit een (brom)fietser aanrijden als je rechtsaf gaat mits die dezelfde richting op gaat!!
Sjaak (7-11-2015 om 19:41)
Naar mijn weten staan de stoplichten hier niet handig. Wanneer je vanaf de brug komt en je wilt rechtsaf Statenlaan in, denk je al snel groen te hebben. Wanneer het rechtdoor gaand verkeer groen heeft en de fietsers ook, valt het rode licht in het niets. Dit verkeerslicht staat tussen het groene licht van de automobilisten die rechtdoor gaan en de fietsers in. Hierdoor verkijk je je dus snel en denk je groen te hebben.
Cookie-instellingen beheren