Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

13-jarige jongen slachtoffer van straatroof

Toegevoegd: 09-02-2016, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de fietstunnel onder de Kanaalweg in Middelburg is maandag een 13-jarige jongen het slachtoffer geworden van een drietal brutale straatrovers. De jongen hield aan het voorval een pijnlijke enkel en een kapotte telefoon over.


De jongen fietste volgens de politie tussen 15.50 uur en 16.00 uur vanaf de Segeersweg de tunnel in. Daar zag hij één van de daders, een 16 á 17-jarige jongen met een witte jas met capuchon staan. De twee andere daders kwamen vanaf de trap van het busstation naar beneden de tunnel in.

De jongen werd door één van de drie tegengehouden en vervolgens van zijn fiets afgetrapt. Hij werd door de jongen in de witte jas beetgepakt en door één van de andere daders, een jongen met een zwarte jas afgetast. Daarbij werd door de derde dader, een jongen in een beige jas, een broekzak van het slachtoffer opengesneden.

De telefoon van de jongen viel vervolgens uit zijn broekzak. Toen de dader met de zwarte jas het toestel wilde oprapen trapte het slachtoffer op zijn hand. Er kwam vervolgens een fietser aangereden uit de richting van Dauwendaele. Daarop ging het drietal straatrovers er zonder buit vandoor via de trap van het busstation.

Signalementen
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van deze straatroof. En dan met name de fietser die de jongen heeft geholpen na het incident. Van de daders is een signalement bekend. Het gaat om drie jongens van rond de 16-17 jaar oud. Dader 1 droeg een witte jas met capuchon en bontkraag, hij had een zwarte bandana met witte doodskop voor zijn gezicht. Verder droeg hij een zonnebril.

Dader 2 droeg een beige jas met capuchon en bontkraag, een sjaal voor het gezicht en een zonnebril. Dader 3 droeg een zwarte jas met capuchon en bontkraag. Onder de capuchon droeg hij een zwarte Adidas-pet met witte letters, een sjaal voor zijn gelaat en ook hij had een zonnebril op. Verder droeg deze dader een zwarte broek met gouden rits die diagonaal van de linkerheup naar het rechterbovenbeen liep.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (9-2-2016 om 17:41)
@p ) Is zie geen discriminerende opmerkingen, als bv tuig dat is dan moet u maar eens uit u ei komen. Voor mij is het ook tuig wat keihard moet worden aangepakt en geachte heer P ik denk dat u heel u leven al niet serieus genomen wordt.
chuckles (9-2-2016 om 17:14)
bontkraagjes, das duidelijk toch? discrimineren ?
ik2 (9-2-2016 om 17:00)
@P: Discriminatie?? Wie??? Item bevat toch genoeg feiten over de afkomst van de daders. Niks discriminatie.
Anja (9-2-2016 om 16:38)
Dit soort tuig moet keihard aangepakt worden voor zulke laffe streken. Maar wat ik nu niet snap is waarom moet er gelijk over discriminatie gesproken worden ....... niemand wijst een doelgroep aan alleen een opmerking in de richting van waren het europese of getinte... En waarom moeten er gelijk de ouders bij getrokken worden dat die geen kinderen zouden moeten mogen hebben..... ook kinderen van zogenaamde nette welgestelde mensen kunnen tuig zijn puur uit bijvoorbeeld verveling??? Erg kort door de bocht dit soort domme reacties. Voor het slachtoffertje heel veel sterkte hoor jongen ik hoop dat je het allemaal goed zal kunnen verwerken
K. (9-2-2016 om 15:56)
Uit betrouwbare bron weet ik dat het slachtoffer zelf ook een jas met bontkraag heeft dus om dat alles maar over een kam te scheren lijkt me niet zo zinvol. Wel hoop ik dat het laffe tuig dat dit op zijn gewesten heeft snel wordt gepakt en flink wordt gestraft. Stumpers!
hulstenaar (9-2-2016 om 15:53)
Tja bontkraagjes............
Cookie-instellingen beheren