Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Jongens verstoren kerkdiensten in Goes

Toegevoegd: 10-02-2016, 14.41 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie is op zoek naar enkele jongens die afgelopen zondagmiddag in Goes verschillende kerkdiensten hebben verstoord. De jongens zouden filmpjes hebben gemaakt, maar wat de jongens precies aan het doen waren is volgens de politie nog niet duidelijk.


Volgens de politie werden tussen 14.00 en 17.00 uur zeker drie kerken bezocht kort na of tijdens de daar gehouden diensten. Alle bezochte kerken liggen in de omgeving van de Bergweg, in het Oostelijk deel van het centrum van Goes. Verschillende getuigen hebben gemeld dat de jongens bij de kerken filmopnames maakten met (vermoedelijk) hun telefoon. De melders hadden niet het idee dat de jongens iets kwaads in de zin hadden, maar meer dat ze ‘voor de lol’ filmpjes aan het maken waren.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er ook meldingen bij de politie binnen zijn gekomen dat mogelijk dezelfde jongens in tuinen bij woningen aan de Amalialaan en de Mecklenburglaan filmpjes hebben gemaakt. Ze zouden terwijl ze aan het voetballen waren verschillende keren hun voetbal in de bewuste tuinen hebben geschopt. Mogelijk hebben de jongens dit expres gedaan.

De politie wil graag weten wat de reden was dat deze jongens filmpjes hebben gemaakt. "Ging het inderdaad om een grap om de saaie zondagmiddag wat leuker mee te maken, of hadden zij een andere opzet? Het antwoord op deze vraag zouden we graag van de jongens zelf willen krijgen", aldus de woordvoerder. De politie verzoekt de jongens dan ook om zich te melden op het politiebureau in Goes.

Er is een summier signalement van de jongens bekend. Beide jongens waren blank en tussen de 16 en 20 jaar oud. De één was iets groter dan de ander (één was circa 1.90m lang, de ander ongeveer 1.75m). Eén van de jongens had krulletjes of slag in zijn korte donkerblonde haar, de ander had steil bruin haar. Volgens de politie viel de kleinste van de twee op omdat hij een opvallend pokdalig gezicht gehad. "Met andere woorden, hij had erg veel last van puistjes", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-2-2016 om 19:02)
Ik vind dit niet moet kunnen dat jongens kerkdiensten verstoren ongeacht welk geloof of welke kerk het mag zijn je moet een ieder in zijn waarde laten dat is een persoonlijke mening ik hoop dan ook indien ze gevonden worden een behoorlijke straf voor krijgen.
Roll Rick (10-2-2016 om 18:49)
Heel fijn dat er mensen zijn die het goed weten. Hopelijk gaan ze volgende keer in jouw tuin rotzooi trappen en een video maken. Ik wil er dan wel 1 bestellen.
Zerstörend (10-2-2016 om 18:30)
Verstorend, dat zou kunnen zijn mensen niet gewoon te vragen wat ze aan het doen zijn of vriendelijk te verzoeken te stoppen met het gene waar je je ongemakkelijk bij voelt zoals mensen die sociaal met elkaar omgaan zouden doen, maar niets zeggen en dan huichelachtig achter iemands rug op het politie bureau enge verhaaltjes gaan ophangen. Ik snap niet wat voor geloofsgemeenschap zich zo asociaal kan gedragen of waarom ? Volgens mij is er iets ernstig mis met hun denkbeelden en gedragingen over en naar hun buitenwereld, welk voor de rest van NL gewoon de openbare weg heet. Angst is de enige onderliggende motivatie die ik kan bedenken en blaffende honden bijten niet, angstige wel. Opgepast dus, maar laat u niet verjagen door hun valsheid.
Franky (10-2-2016 om 18:05)
@Rick Roll, Je hebt het mis... Filmen op de openbare weg is toegestaan, zonder enige vorm van toestemming. Let wel op, zo lang dit de openbare orde niet aan tast, dus ook niet hinderlijk en opdringerig is. Maar filmen in een besloten ruimte mag alleen indien daar toestemming voor gegeven is, wanneer er gevraagd wordt te stoppen dien je dit dus ook te doen. Juridisch gezien zijn kerkdiensten van welk geloof/stroming extra beschermd, mag hopen voor ze dat ze de diensten daadwerkelijk niet hebben verstoord. Elkaar in hun waarde laten is niet te veel gevraagd mag ik hopen, hoop dat ze wat opgestoken hebben van de dienst. ;-)
nieuwe no go area, nu ook in Goes (10-2-2016 om 18:04)
Na het illegaal afdwingen dat er geen winkel open mag als zij hun diensten hebben, mag men nu ook al niet meer in hun straat komen of filmen, want dat verstoord hun religie. Maar ja, vrijheid van religie, en als dat onderdrukken van anderen is dan moet iedereen anders zijn rechten en vrijheden maar opgeven, want er loopt iemand in de straat zeg ! met een smartphone nog wel !!! dat kan echt niet zonder meer. Moet er geen opsporing bij interpol gemeld worden ? Ondertussen zijn de grenzen wel open voor iedereen en dus ook elke kwaadwillende die hier gratis onderhouden wordt, maar nederlanders die zomaar filmen in een straat ? nee, dat gaat echt te ver hoor !
jan (10-2-2016 om 18:04)
@rickroll het is privé terrein dus wel illegaal. En zeker in deze tijden voelt het niet fijn als er zomaar iemand binnenkomt en gaat filmen.
Cookie-instellingen beheren